Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

David Moyes ferdig i West Ham

FERDIG: David Moyes er ferdig i West Ham.
FERDIG: David Moyes er ferdig i West Ham. Foto: Adam Davy (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Får ikke ny kontrakt med londonklubben.

Det er West Ham som onsdag melder på sine hjemmesider at skotten er ferdig som manager i klubben. Moyes overtok som manager etter at Slaven Bilic fikk sparken og gjorde en solid jobb i klubben.

Moyes' kontrakt med londonklubben gikk imidlertid nylig ut og West Ham har altså bestemt seg for ikke å forlenge med managerprofilen.

West Ham endte til slutt på 13.-plass i Premier League i den nylig avsluttede sesongen. Klubben plukket 42 poeng på 38 kamper.

Det var ni poeng over nedrykksstreken i en sesong der West Ham i lang tid, spesielt under Bilic, flørtet med en nedrykk fra toppdivisjonen.

Ni seirer, ti uavgjort og 12 tap ble fasiten på 31 kamper for skotten.

- Under sin tid i klubben har Moyes framstått som verdig og ærlig og det har vært en glede å jobbe med ham. Han tok utfordringen på strak arm og snudde det som var en vanskelig situasjon, heter det i en pressemelding.

- Moyes og teamet hans fortjener stor respekt for den jobben de har gjort og vi ønsker dem lykke til videre, skriver klubben videre.

Flere kandidater har blitt nevnt som mulig ny manager i West Ham de siste dagene og Sjakhtar Donetsk-trener Paulo Fonseca har blant andre vært et hett navn. Sean Dyche fra Burnley, Rafael Benitez fra Newcastle og Slavisa Jokanovic i Fulham har også blitt koblet med jobben.

- Vi jobber allerede med å finne klubbens neste manager, en vi tror kan ta klubben framover i tråd med våre ambisjoner. Vi ønsker å utnevne en høyprofilert type, som vi føler at kan lede klubben mot en spennende framtid for våre lojale supportere, opplyser West Ham.

West Ham varsler at en ny manager trolig vi være klar i løpet av ti dager.

Når det gjelder Moyes er 55-åringen igjen ledig på markedet, noe han har vært en rekke ganger de siste årene. Skotten ledet Everton i perioden 2002 til 2013, før han overtok som manager i Manchester United.

Der fikk han sparken før første sesong var fullført. Moyes har senere ledet Real Sociedad, Sunderland og West Ham, alle i en kort periode.

Tidligere onsdag ble det også kjent at en annen Premier League-klubb, Everton, har valgt å skille lag med sin manager, Sam Allardyce.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!