RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BESTEMORPRAT: Roy Keane pratet med den «døde» bestemoren til Stephen Ireland på en flytur.
BESTEMORPRAT: Roy Keane pratet med den «døde» bestemoren til Stephen Ireland på en flytur. Foto: Richard Sellers (PA / NTB scanpix)

«Død bestemor» med bønn til Roy Keane

Sist oppdatert:
Kan den usmakelige løgnen bli tilgitt?

Stephen Ireland har ikke spilt en landskamp for Irland siden 2007.

Og det er i grunn ikke så rart.

For å slippe unna en landskamp brukte midtbanespilleren nemlig den lite sjarmerende unnskyldningen om at bestemoren nylig hadde gått bort.

Det viste seg imidlertid at bestemoren levde i beste velgående.

Da dette ble oppdaget måtte Ireland selvsagt unnskylde og straffen var at han ikke fikk spille mer for nasjonen. Ireland har i ettertid sagt at han fant på unnskyldningen med den døde bestemoren fordi kjæresten hans akkurat hadde vært gjennom en spontanabort og han ikke ville resie fra henne.

Nå har imidlertid den aktuelle bestemoren igjen kommet i fokus. Hun har nemlig tatt til orde for at Ireland skal bli tilgitt av landslagsledelsen.

- Tok samme fly
På tiden da Ireland brukte den usmakelige unnskyldningen var det Steve Staunton som var hovedtrener for Irland. Etter ham kom Giovanni Trapattoni, mens det nå er Martin O’Neill som leder den grønne laget.

O'Neill har ansatt Roy Keane som sin assistent og det var nettopp den tidligere Manchester United-spilleren Irelands bestemor snakket med.

- Jeg snakket med bestemoren, vi tok faktisk samme fly og hun spurte meg om Stephen kunne få komme tilbake. Jeg kunne ikke lyve for henne. Jeg sa han han har en sjanse om han spiller bra. Jeg tror Martin har tatt en prat med ham, men det er mange brikker som må falle på plass, sier Keane ifølge BBC.

- Vi vet hvor god Stephen er og vi ønsker ikke å lukke døren for noen spillere. Det viktigste for ham nå, er at han spiller regelmessig, sier Roy Keane.

- Vanskelig sesong
Ireland, som tidligere har spilt for Manchester City, Aston Villa og Newcastle, er for tiden i Stoke. Der har det blitt så som så med spilletid.

Ireland står bokført med 19 ligakamper og har scoret to mål denne sesongen.

- Han har hatt en litt vanskelig sesong og det først nå i det siste han har fått en del kamper. Men vi skal ikke utelukke noe, sier Keane.

Ireland har tidligere sagt at han ikke har ambisjoner for å spille for Irland igjen, men i fjor høst åpnet han likevel for et comeback i grønt.

Han står bokført med seks kamper og frie mål for Irland.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere