RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Døde gulldrømmen nå, Liverpool?

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Se hva Rafael Benitez tror om saken.

LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 1-1:

Med lørdagens seier over Blackburn hadde United opparbeidet seg en åtte poengs ledelse ned til Liverpool. Derfor trengte rødtrøyene tre poeng mot Manchester City for å holde følge med Sir Alex Fergusons mannskap i toppen av Premier League.

Etter en lite underholdende første omgang, tok kampen seg kraftig opp de siste 45 minuttene. Og kun fem minutter etter hvilen var det duket for kampens første scoring. Den ble satt i mål av ingen ringere enn Craig Bellamys - Liverpools tidligere angriper.

Giftig brasse
City dominerte kampen etter pause, og spesielt Robinho var meget giftig for gjestene. Men tolv minutter før slutt skulle Liverpool få sin utligning. Dirk Kuyt banket ballen i mål fra kort hold, etter at Fernando Torres hadde sendt i vei et skudd som ble en god pasning til hollenderen.

Scoringen vekte Liverpool. De kjørte i gang et voldsomt press for å få inn seiersmålet de siste ti minuttene av kampen. Og de kom også veldig nær. Yossi Benayoun skjøt knallhardt fra kloss hold fem minutter før slutt, men Citys sisteskanse Shay Given reddet skuddet.

Dermed endte det uavgjort, og den eneste som er fornøyd med det resultatet er nok Sir Alex Ferguson. United ligger nå syv poeng foran Liverpool på tabellen, mens Chelsea befinner seg kun tre poeng bak Rafael Benitez' mannskap.

Liverpools spanske manager mener at gullkampen fortsatt lever.

- Det er selvfølgelig litt vanskeligere nå. Vi må vinne mot Middlesbrough og Sunderland, og så må vi vinne mot United på Old Trafford, sier Benitez til Liverpools hjemmeside.

Spanieren ergret seg også over at Liverpool ikke setter sjansene sine.

- Det er dårlig resultat fordi vi burde satt sjansene vi hadde i den første omgangen. Vi kontrollerte kampen, men vi må score først.

Liverpool møter tøff utfordring
Selv om dette var Liverpools 15. seriekamp på rad uten tap, kan de ikke være fornøyde med at åtte av de oppgjørene har endt uavgjort.

Manchester City var nær på å ta sin andre borteseier i Premier League denne sesongen, men Mark Hughes måtte til slutt innse at det ble med det ene poenget. Dermed ligger City fortsatt på en 10. plass i den øverste engelske divisjonen.

Onsdag venter en ny hard utfordring for Liverpool. Da venter et Real Madrid-lag i toppform. Lørdag ble Betis feid av banen på Santiago Bernabeu med en overbevisende 6-1-seier. Det spanske hovedstadslaget har vist stor form den siste tiden, og har kuttet Barcelonas serieledelse ned fra tolv til syv poeng.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard er fortsatt usikker foran oppgjøret, men Benitez håper å få sin midtbanestjerne klar til oppgjøret.

- Vi får se etter treningen på mandag. Vi vil komme til en avgjørelse i samråd med Gerrard og det medisinske personellet. Han er snart klar. Det er ingen enkel avgjørelse, men han forbedrer seg stadig, avslutter Benitez.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere