*Nettavisen* Sport.

De beste lånene i fotballen

Noen klubber har ikke råd til å bruke millioner på en ukjent spiss fra Latvia, og satser heller på å låne gode spillere fra andre lag. Her er de ti beste lånene noensinne.

18.01.05 12:07

1. David Beckham
Før resten av verden visste det, kunne Preston-fansen fortelle deg hvor god David Beckham var. Som 19-åring laget han to mål på fem kamper.

2. Kevin Campbell
Åtte mål på ni kamper ble fasiten for Campbell da han ble reddet fra tyrkisk fotball i Everton. Laget vant fire av fem kamper med ham på lån, og sikret at laget overlevde i Premier League.

3. Jermain Defoe
Som 18-åring spilte Defoe for Bournemouth. Han laget mål i sine ti første kamper, og kom tilbake til West Ham der han ble fast på laget.

4. Mick Ferguson
Ble lånt ut fra Birmingham til Coventry da laget slet for å beholde plassen i toppdivisjonen. Han laget to mål i lagets siste kamp, mot Birmingham. Som rykket ned.

5. Mikael Forsell
Laget 17 mål for Birmingham sist sesong, og var med på å sikre Birmingham 10. plassen. Var også på lån til Crystal Palace i 2000/01-sesongen, der han laget 13 mål og hjalp laget fra nedrykk.

6. Jimmy Glass
Denne keeperen ble lånt til Carlisle da de fikk sine to keepere skadet i 1999. Han stod i mål og scoret seiersmålet for sitt nye lag på overtid i siste kamp, som sørget for at laget ikke rykket ned.

7. Florent Laville
Bolton var i ferd med å rykke ned da de lånte Laville fra Lyon. De holdt nullen i seks av 11 kamper mot slutten av sesongen, og forsvareren Laville var svært viktig når det gjaldt akkurat det.

8. Fernando Morientes
Real Madrid trengte ikke Morientes, og lånte han ut til Monaco i sesongen 2003/04. I Champions Leauge-semifinalen i fjor laget han to mål da Monaco vant.

9. Alexei Smertin
Ingen skjønte noe særlig da Claudio Ranieri fikk han i gave fra sin styrtrike eier til Chelsea i 2003. Han ble lånt bort til Portsmouth der han gjorde stor suksess, og spiller nå ofte for stjernegalleriet på Chelsea.

10. Ramon Vega
Celtic lånte Vega fra Tottenham i 2000. Han hadde vært en flopp for London-laget, men laget to mål i sin første kamp og spilte fast på laget som vant begge cupene og serien.

Kilde: Football Manager Magazine

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.