RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De blir Hodgsons første oppgave

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Må mekle i rasismebråket mellom John Terry og Rio Ferdinand.

Tirsdag ble det klart at Roy Hodgson overtar ansvaret for det engelske landslaget. Det er en tøff oppgave som venter den tidligere Viking-sjefen.

Ikke bare skal veteranen lede et nederlagsdømt lag gjennom et tøft EM-sluttspill. Han må også få orden på de interne stridighetene i laget.

Ifølge The Independent blir Hodgsons første oppgave i den nye jobben å få orden på problemene mellom de to stopperveteranene Rio Ferdinand og John Terry.

- Ansikt til ansikt
Terry må som kjent møte i retten 9. juli og svare for anklagene om at han har kommet med rasistiske bemerkninger mot Anton Ferdinand, Rios yngre bror.

Episoden skal angivelig ha skapt en isfront mellom Chelsea-stjernen og Manchester United-stjernen.

Denne saken var også noe av grunnen til at fotballforbundet ønsket å vrake Terry som kaptein for landslaget, noe som endte med at tidligere landslagssjef Fabio Capello til slutt mistet jobben.

Hodgson sa i et intervju nylig at han gjerne vil snakke med de to spillerne om denne situasjonen, før han tar ut troppen til EM den 14. mai.

- Jeg må ta kontakt med Rio og John, for å snakke med dem. Forhåpentligvis ansikt til ansikt. Vi må finne ut hvordan de ser på denne situasjonen, sier Hodgson.

- Jeg må også snakke med de andre veteranene på laget. Fram til jeg har snakket med dem, blir det feil av meg å kommentere denne situasjonen, sier han videre.

Hodgson, som tidligere har vært landslagstrener i Finland og Sveits, skal ifølge det engelske fotballforbundet ha vært den eneste kandidaten til jobben.

Sparket i Liverpool
Og selv om Tottenhams Harry Redknapp også ble heftig koblet til jobben, var det Hodgson som til slutt kunne skrive under på en fireårskontrakt.

Den ferske landslagstreneren kunne også bekrefte at han ønsker å ta med seg Wayne Rooney til EM, til tross for at spissen vil gå glipp av de to første kampene av turneringen.

Roy Hodgson har en lang karriere bak seg som trener og har vært innom klubber som Halmstad, Viking, Inter, Udinese, Blackburn, Fulham, WBA og Liverpool, for å nevne noen.

Han ble ansatt som sjef i Liverpool tilbake i 2010, men holdt ikke alt for lenge i jobben på Anfield.

- De som ansatte meg i Liverpool kunne ikke bli der særlig lenge, og andre eiere kom inn. FA derimot hadde god tid til å velge en trener, og jeg er glad for at det ble meg, sier Hodgson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere