*Nettavisen* Sport.

De Boer vil ikke ta over Tottenham

Foto: NTB scanpix / Pa Photos / Adam Davy

Nederlenderen har ingen planer om å forlate Ajax til fordel for Premier League.

21.12.13 10:32

Tottenham er på jakt etter ny manager etter at André Villas-Boas måtte gå for en drøy uke siden. De Boer er lansert som kandidat til å overta ansvaret i London-klubben, men nederlenderen avviser at han er aktuell.

– Jeg er veldig fornøyd med jobben i Ajax. Jeg vil dra herfra først når det ikke finnes flere utfordringer, sier Frank de Boer.

Han synes likevel det er hyggelig å bli nevnt som mulig Tottenham-manager.

– Det betyr at jeg har et godt rykte, men jeg blir i Ajax. Spurs er ikke en klubb jeg er interessert i å dra til i øyeblikket, men jeg synes det er en stor klubb. Akkurat som det var med Liverpool, så handler det om timing. Men jeg er ikke ferdig i Ajax, sier han.

Suksess i Ajax
43-åringen kan føre Ajax til et fjerde strake seriemesterskap. Klubben ble slått ut av gruppespillet i mesterligaen, men har fått plass i 16-delsfinalen i europaligaen. Der venter østerrikske Salzburg, som har Håvard Nielsen og Valon Berisha i stallen.

De Boer har kontrakt med Ajax til 2017. Som aktiv spilte han for klubben i mange sesonger. Han var også i Barcelona, Galatasaray og Rangers.

Usikker Sherwood
Tim Sherwood har fått det midlertidige manageransvaret i Tottenham etter Villas-Boas' avgang. Han vil gjerne fortsette i jobben, men er klar over at søndagens kamp mot Southampton kan bli hans siste som sjef.

– Hvis det hadde vært opp til meg, hadde jeg fått en tiårskontrakt nå, men slik fungerer ikke fotballen. Alt handler om resultater. Jeg hører managere som hele tiden snakker om prosjekter, men prosjektet er å vinne kamper eller få sparken, sier Sherwood.

– Jeg håper på en samtale med styreformannen. Det kommer mange kamper i julen, så jeg vet ikke når vi skal få tid til det møtet, sier Sherwood.

Under Sherwoods ledelse tapte Tottenham 1-2 hjemme mot West Ham i kvartfinalen i ligacupen onsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.