Gå til sidens hovedinnhold

- De er helt gærne

Alanzinho om overgangen til Tyrkia.

Stabæk-legende Alanzinho har foreløpig måttet nøye seg med tre innhopp for sin nye klubb Trabzonspor, men sutrer ikke av den grunn. Laget fra byen Trabzon langt øst i Tyrkia er à poeng med serieleder Sivasspor, og innhoppene til Alanzinho blir stadig lengre. Mot den gamle storheten Besiktas ble den en hel omgang, og slikt blir lagt merke til.

- De er helt gærne her, sier Alanzinho til Nettavisen.

- I Norge er folk opptatt av fotball, men her i Tyrkia tenker man på fotball hele tiden. Det er nesten sånn at jeg ikke kan gå ut, folk kommer bort til meg hele tiden og skal ha autografen eller et bilde sammen med meg. Mange har også fulgt etter meg, forteller ballkunstneren.

- Tatt godt imot
Noe stort problem synes Alanzinho dog ikke at det er likevel.

- Supporterne er sprø, men de elsker klubben sin og har tatt godt imot meg. Det er helt fullt på hjemmekampene våre, og de lager et voldsomt liv, skryter brassen.

Det er ikke bare fansen Alanzinho vet å sette pris på. Den tyrkiske fotballen trives midtbanespilleren også godt med – om enn med visse unntak.

- Spillet passer meg bedre enn den norske fotballen. Man kan gå og holde mye mer på ballen her, og det er langt færre langballer enn i Norge.

- Samtidig er det tøffere her – mye tøffere. Det er mange og harde taklinger, innrømmer 25-åringen, som ikke akkurat er helt uten erfaring med norske krokføtter og skruknotter heller.

Venter på startdebuten
Så langt har det ikke blitt noen varige men av taklingene, og nå er fokuset mest på å komme inn i startelleveren til det tyrkiske topplaget. Selv mener Alanzinho at startdebuten ikke er langt unna.

- Jeg trener beinhardt to ganger om dagen, og er ikke ferdig med treningsøktene før i sjutida på kvelden. Jeg skulle egentlig vært hjemme i Norge og hentet sakene mine, men det får bare vente, alt fokuset er nå på å komme inn i laget.

- Forhåpentligvis er det ikke så lenge til. Han som spiller på min posisjon har vel tre gule kort nå, så jeg tror han får en suspensjon snart, og da skal jeg gripe sjansen min.

Samba til folket
Og med Alanzinho på laget, lover midtbanejuvelen også at sambaen skal komme. Som Nettavisen skrev onsdag, har han allerede fått vist fram dansefoten.

- He he. Jeg har faktisk ikke fått sett de videoene, av en eller annen grunn kommer man ikke inn på YouTube herfra.

- Men det er en del afrikanere på laget, og de bruker å dra i gang en dans når vi har vunnet. Da måtte jo bare jeg danse litt samba også, flirer Tippeligaens siste storeksport.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?