RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad/Scanpix

«De er skremmende aggressive»

Sist oppdatert:
Sandnes Ulf orket bare nesten å sjokkere.

SANDNES ULF - VIKING 2-2:

Mandag spilte Sandnes Ulf sin aller første kamp i Tippeligaen. Rogalandslaget rykket opp til den øverste divisjonen etter en utrolig sesong i 1. divisjon i fjor.

På motsatt banehalvdel i debuten sto naborival Viking. Siddisene var svake i deler av 2011-sesongen og Åge Hareides menn hadde nok håpet på en god start i år.

Noen superstart ble det imidlertid ikke, selv om det skulle bli ett poeng.

Allerede etter 12 minutter tok hjemmelaget ledelsen, men Viking utlignet i det 27. minutt. I andre omgang scoret vertene igjen, før Erik Nevland reddet gjestenes ære på tampen.

Interessen for tippeliganykommeren var selvfølgelig stor og på nettsamfunnet Twitter ble mandagens oppgjør hyppig nevnt av både fotballspillere, eksperter og mann i gata.

En av dem som lot seg imponere av Sandnes Ulfs gode start var Odd Grenland-spiller Jone Samuelsen. Da hjemmelaget gikk opp i føringen tvitret rogalendingen følgende:

«Shit! Sandnes Ulf er skremmende aggressive. Det gjenstår bare å se hvor lenge det kan holde», skrøt spilleren som var med å tape 4-0 for Sogndal i Skien søndag kveld.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vertene tok ledelsen
Det var hjemmelaget som gikk friskest ut i mandagens kamp og det skulle bare gå 12 minutter før Asle Andersens menn fant veien til nettet for første gang i Tippeligaen.

Kastspesialist Steinthor Thorsteinsson slo en flott ball fram til Gilles Ondo og den tidligere Stabæk-spilleren gjorde ingen feil i møtet med Rune Almenning Jarstein.

Vertene fortsatte å skape gode sjanser og Ondo var noen minutter senere igjen farlig. Denne gang fikk Jarstein snappet ballen rett foran føttene på Sandnes' måljeger.

Hjemmelaget stresset virkelig Viking en periode i første omgang, men plutselig slo siddisene tilbake. Det skjedde i det 27. minutt og nykommer Henri Anier var sentral.

Esteren dro seg forbi to mann og avsluttet. Ballen gikk via en motspiller, over keeper Bo Andersen, og mot nettet. Aksel Berget Skjølsvik prøvde å avverge, men var for sen.

Etter utligningen roet det hele seg en smule. Mot slutten av første omgang satte vertene igjen inn et lite press, men denne gangen holdt Viking unna. Det sto 1-1 til pause.

(artikkelemn fortsetter under bildet)

Nevland reddet æren
I andre omgang var det gjestene fra Stavanger som startet best, men etter 59 minutters spill i tåka på Sandnes stadion var det hjemmefansen som ble sendt til himmels.

Den tidligere Viking-duoen Vegard Aanestad og Andreas Ulland Andersen kombinerte. Førstnevnte dro en god gammeldags tofotsfinte og banket ballen opp i nettet. 2-1!

Etter dette handlet mye om å holde på resultatet for vertene og kreftene begynte helt klart å tære på. Flere Sandnes-spillere slet med kramper og vonde bein.

Viking dyttet inn Veton Berisha og Erik Nevland på slutten i jakten på en utligning. Det så lenge ut til å hjelpe lite, men med fem minutter igjen dukket Nevland opp.

Valon Berisha slo en presis corner mot målsniken og den tidligere Fulham-mannen gjorde det han skulle. Spissen stanget kontant inn 2-2-målet.

Da dommeren blåste for full tid sto det fortsatt 2-2 på lystavla i Sandnes. Dermed måtte de to lagene ta til takke med ett poeng hver i årets seriepremiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere