Gå til sidens hovedinnhold

- De er utrolig feige

Fotballekspertene raser etter storoppgjøret i Champions League.

HTML EMBED

BAYERN MÜNCHEN - MANCHESTER CITY 1-0:

Det så ut til å ende 0-0 i det første Champions League-oppgjøret for sesongen på Allianz Arena onsdag kveld.

Både Bayern München og Manchester City hadde produsert store sjanser, men ingen av lagene klarte å få ballen over mållinja.

Ikke før i det 90. minuttet.

Og det var av sine egne Manchester City skulle få det.

Boateng-kanon
Et hjørnespark i det siste ordinære spilleminuttet endte til slutt opp hos tidligere City-spiller Jérôme Boateng, og forsvarsspilleren valgte å banke løs.

Kanonkula fikk en dupp via en medspiller, og en ellers god Joe Hart i City-buret hadde ingen mulighet til å stoppe ballen.

Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft mener imidlertid at Boateng ikke skal kreditteres scoringen i det hele tatt. Tv-bildene viser nemlig at ballen ikke ville gått i mål om ikke den hadde truffet ryggen til Mario Götze.

- I ishockey hadde Götze fått scoringen, sier han.

- Hjemsøker oss
City-keeper Joe Hart er uansett tydelig på at det var Boateng som senket engelskmennene denne kvelden.

- En forferdelig dupp senket oss, og Jerome Boateng er tilbake og hjemsøker oss, sier sisteskansen ifølge BBC etter kampen.

Det var uansett en fortjent scoring, etter at Bayern München hadde ført spillet gjennom store deler av kampen - og gjestene hadde forsvart seg med både lovlige og ulovlige midler.

Det fikk flere som fulgte med på kampen til å rase.

- Klar straffe
«Manchester City lever veldig farlig! Klar straffe! Holding i trøya!» kommenterte Jan Åge Fjørtoft på Twitter fra Viasat-studioet, etter at Bacary Sagna hadde tatt et godt tak om trøya på Mhedi Benatia på en Bayern-corner midtveis i andre omgang.

City-spilleren var tydelig alt for ivrig i sitt forsøk på å hindre vertene en scoring, og det hadde ikke vært noe å si på om dommeren hadde dømt straffe.

Hvilket han ikke gjorde.

- Dommerne må blåse første gang det skjer, og ikke siste, som de dessverre alt for ofte gjør. Det blir inkonsekvent, mente en lettere oppgitt Vidar Davidsen i Viasats kommentatorboks.

Også Max- og C More-kommentator Kenneth Fredheim lot seg irritere:

«Dommere er jevnt over utrolig dyktige på å vurdere rett på brøkdelen av et sekund. Og utrolig feige på holding i feltet,» kommenterte han på Twitter.

Nesten-kalddusj
For Bayern München startet kampen forrykende.

Drøye minuttet var spilt da Thomas Müller ble spilt gjennom, og alle trodde at angrepsspilleren hadde gitt vertene en tidlig ledelse da han rundet keeper Hart og det suste i nettet.

Ballen traff imidlertid feil side av målstanga, og City ristet av seg åpningssjokket.

- Har skutt ham god
Men det var Bayern München som fortsatte å skape de største sjansene. Flere ganger måtte Joe Hart i aksjon, og gjestene kunne altså takke sisteskansen for at det fortsatt var målløst ved pause.

- Bayern München har skutt Joe Hart god, konstaterte Viasat-ekspert Rune Bratseth i pausen.

Andre omgang så ut til å ende målløst, til tross for flere store sjanser, men til slutt fikk altså Boateng hull på byllen, og sendte Bayern-fansen til himmels.

På overtid fikk innbytter Sergio Agüero en stor sjanse til å utligne, men argentineren var et skonummer for liten til at han klarte å sende ballen på riktig side av stolpen.

I det andre oppgjøret i gruppe E vant Roma hele 5-1 over CSKA Moskva.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken