*Nettavisen* Sport.

De fem mest kontroversielle episodene i Premier League

Foto: Montasje

Flygende pizzaer, råe overfall og hånende feiring.

19.09.10 14:45

Lørdag publiserte vi plass 6 til 10 på listen over mest kontroversielle episoder i Premier League.

Les saken: De ti mest kontroversielle episodene i Premier League

Her er topp fem:

5. «Pizzagate»

Arsenal hadde ikke tapt på 49 kamper da Manchester United ble for sterke på Old Trafford i oktober 2004. I spillertunnelen etter kampen skal Arsenal-manager Arsène Wenger har kalt Ruud van Nistelrooy for en juksemaker. Nistelrooy sladret til Alex Ferguson som naturlig nok ble rasende på sin franske kollega. Ferguson og Wenger konfronterte hverandre da en Arsenal-spiller kastet et pizzastykke rett i fjeset på Ferguson.

- Dette pizzastykket kom flygende over hodet mitt og traff Fergie rett i trynet, har Ashley Cole skrevet i sin selvbiografi.

4. Adebayors feiring foran Arsenal-fansen

Emmanuel Adebayor ble aldri noen favoritt blant Arsenal-tilhengerne, og han visste det godt selv. Det kom tydelig til uttrykk da han som Manchester City-spiller scoret mot sin gamle klubb. Togoleseren satte personlig rekord på 100 meter da han sprang tvers over hele banen bare for å feire hånende foran bortefansen.

Det hele resulterte i et enda bitrere hat, inndragelse av x-antall ukelønner og en to kampers utestengelse.

HTML EMBED

3. DiCanios dytt

Paolo Di Canio har alltid vært omstridt, og det toppet seg da han som Sheffield Wednesday-spiller ble utvist mot Arsenal i 1998. Det tålte ikke italieneren og ga dommer Paul Alcock en liten dytt slik at dommeren falt i bakken.

For den forseelsen ble Di Canio gitt en utestengelse på hele 11 kamper. Di Canio ble senere en hit i både West Ham og Lazio, mens dommer Alcock la opp i 2002 og nå driver et kjøpesenter i Maidstone.

HTML EMBED

2. Roy Keane vs Alf Inge Haaland

Den 21. april 2001 gikk Manchester Uniteds Roy Keane på banen i byderbyet mot Manchester City med en plan om å hevne en fire år gammel episode. Keane skadet kneet da han forsøkte å takle Alf Inge Haaland, som da spilte for Leeds, i 1997. Haaland anklaget Keane for filming, og de to ble aldri venner igjen.

Med fem minutter igjen av kampen i 2001 gikk Keane til aksjon. Han plantet knottene sine knallhardt og uten nøling i kneet til Haaland, gikk bort til dommeren for å få det røde kortet før han skjelte ut Haaland på vei ut.

I sin selvbiografi innrømmet Keane at det hele var nøye planlagt. Haaland spilte aldri en hel fotballkamp igjen.

HTML EMBED

1. Cantonas Kung fu-spark

Datoen er 25. januar 1995 og Eric Cantonas karriere i Manchester United har tatt av. Så tar Cantona selv av etter at han ble utvist borte mot Crystal Palace. Utvisningen kom fordi Cantona sparket etter Richard Shaw som hadde holdt ham i trøya.

Da sa kommentatoren på britisk TV at «der har du morgendagens overskrift». Lite ante han at det røde kortet skulle blekne i forhold til hva som var i vente.

På vei ut av banen ble han hånet og truet av Crystal Palace-fansen og Cantona svarte med sitt legendariske spark i brystet på Matthew Simmons, fulgt opp av en serie knyttneveslag.

For oppførselen utestengte United Cantona resten av sesongen og Cantona måtte utføre 120 timers samfunnstjeneste. Simmons ble dømt til sju dagers fengsel for sine trusler, men ble løslatt etter et døgn.

På en pressekonferanse noe senere leverte Cantona et av sine herligste sitater, som omhandlet hvordan journalister alltid fulgte nøye med på oppførselen hans. Sakte, bevisst og nøye artikulert kom det fra franskmannen: «When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much.»

Cantona hevder han aldri har angret på angrepet. I et intervju i 2007 sa han:

- Jeg har hatt mange gode øyeblikk, men det jeg foretrekker er da jeg sparket hooliganen.

(Listen er hentet fra www.footballfancast.com)

HTML EMBED


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.