Gå til sidens hovedinnhold

- De har vært det beste laget

Hvem vinner Tippeligaen? Hvem rykker ned? Dette tror ekspertene.

Søndag er det klart for årets siste serierunde i Tippeligaen og det ligger an til en virkelig thriller både i topp og bunn.

Strømsgodset og Rosenborg kjemper begge om seriegull, mens hele seks lag risikerer å spille i Adeccoligaen neste sesong.

Nettavisen har snakket med en rekke fotballeksperter før den siste serierunden for å høre hvordan de tror årets Tippeliga ender.

Mens de fleste er usikre på bunnstriden, er samtlige enige om at Strømsgodset tar gull.

Få oversikt over bunnstriden: Slik rykker VIF ned

Her er ekspertenes dom:

Åge Hareide
- Hvem vinner?

- Jeg tror stillingen blir sånn som den er nå. Jeg tror Godset drar dette i land. De leder Tippeligaen per dags dato. De har hjemmebane i siste kamp og jeg tror det at de har vært såpass dyktige i år at jeg ikke ser noen grunn til at de skal snuble nå. I tillegg har Haugesund fått i land bronsen og er nok veldig godt fornøyd med sesongen.

- Haugesund er dyktige og det blir nok ikke lett for Godset å spille mot dem, men jeg tror det at Strømsgodset har hjemmebane, med det trykket, vil bli utslagsgivende denne gangen.

- Hvem rykker ned?

- Jeg tror Sarpsborg og Hønefoss rykker ned, og så klarer Tromsø å få kvalik.

- Tromsø tar poeng i Bergen og så får Sarpsborg og Hønefoss problemer mot Viking og Odd.

Arne Scheie
- Hvem vinner?

- Jeg tror Strømsgodset vinner i og med at de har matchballen. De er ikke avhengig av noen andre. Med sin gode hjemmestatistikk og seier på Marienlyst så er det seriemestere for første gang på 43 år. Og jeg tror på Strømsgodset, men jeg vet at mye kan skje og mye har skjedd tidligere i siste serierunde. Men mitt tips er at Strømsgodset greier dette.

- Hvem rykker ned?

- Jeg tror det at de tre lagene som ligger sist nå, er de lagene som vil rykke ned. Jeg tror ingen av lagene vil vinne i morgen. Med andre ord, så tipper jeg at Sarpsborg får kvalifiseringen, mens Tromsø og Hønefoss rykker ned. Jeg pleier ikke være så god til å tippe, jeg gjør sikkert noen feil. Men det er i hvert fall mitt tips.

Ivar Hoff
- Hvem vinner?

- Strømsgodset vinner. De spiller uavgjort mot Haugesund og så vinner Lillestrøm mot Rosenborg.

- Det Ronny Deila og Jostein Flo har fått til er noe man i Norge bør lære av. Det er imponerende det de har fått til sammenlignet med ressurssterke Rosenborg, som ikke har fått til noe i det hele tatt. Da tenker jeg også på spill i Europa.

- Hvem rykker ned?

- Jeg tror Hønefoss og Sarpsborg rykker ned, og så tror jeg Tromsø tar kvalikplassen og vinner den kampen.

- Eliteserien er så dårlig at lag som Hønefoss og Sarpsborg kan overleve, så dårlig er det. Men Hønefoss har vært det dårligste laget av dem som har vært med de to siste årene, så jeg tror de rykker ned sammen med Sarpsborg.

Vidar Davidsen
- Hvem vinner?

- Strømsgodset. Det tippet jeg også før sesongstart.

- Toppnivået til Godset holder et veldig høyt nivå i forhold til norsk standard. Ut ifra det de har prestert i år, så synes jeg det vil være en fortjent seier. De har hatt noen kamper som har vært veldig bra.

Hvem rykker ned?

- Jeg er redd Tromsø får trøbbel med å overleve, og så tror jeg Sarpsborg taper borte mot Viking og rykker ned sammen med Tromsø.

- Hønefoss har vært i bra form i det siste, og jeg tror de vil klare å ta kvalikplassen. Vålerenga og Sandnes Ulf kommer til å spille uavgjort for da overlever begge.

Karl Petter Løken
- Hvem vinner?

- Jeg tror det kommer til å bli jevnt, men jeg tror Strømsgodset vinner. Jeg tror ikke de gir fra seg den muligheten her. De er litt svekket fordi at Vilsvik er ute, men de har fortsatt mange gode spillere og jeg tror de vinner. Jeg tror heller ikke det blir så lett for Rosenborg på Åråsen.

- Jeg snakket med Per Joar lørdag og de er positive i Rosenborg. De kommer nok til å være veldig godt forberedt. Men jeg tror ikke de får det så lett på Åråsen, og så tror jeg uansett at Strømsgodset vinner i Drammen. Vi får håpe at spenningen varer fram til det siste kvarteret, det hadde vært litt gøy.

- Hvem rykker ned?

- Siden jeg har et hjerte i Sarpsborg, så er det litt vanskelig for meg å tippe nøytralt. Men jeg håper at Sarpsborg vinner mot Viking i Stavanger. Og jeg tror at de to lagene som ligger nederst nå (Tromsø og Hønefoss) kommer til å rykke ned.

- I og med at jeg håper og tror at Sarpsborg vinner i Stavanger. Er Sandnes Ulf det laget jeg tror tar kvalikplassen. Jeg tror ikke Vålerenga taper mot Sandnes Ulf. Jeg håper det nesten ikke heller. Det er ille nok at Tromsø går ut. Men det er gøy at det er mange lag som er involvert i kamper som betyr noe i siste serierunde.

Kenneth Fredheim
- Hvem vinner?

- Jeg tror fortsatt på Strømsgodset. De er det beste laget sesongen sett under ett, og de kunne ikke ha ønsket seg et bedre utgangspunkt enn å ha skjebnen i egne hender foran siste hjemmekamp.

- De er snart ubeseiret i to og et halvt år på eget gress. De møter også et lag som ikke har noe å spille for. Haugesund har allerede gjennomført en fantastisk sesong og har sikret seg tredjeplassen. Så jeg tror Strømsgodset vinner.

- Hvem rykker ned?

- Det kunne ikke vært mer åpent. På et eller annet vis uten at jeg klarer å argumentere så bra for det, så har jeg en følelse av at Hønefoss klarer å ta kvalikplassen. Litt på grunn av det trykket de har vist de siste ukene.

- Jeg tror også at Tromsø og Sarpsborg rykker ned. Tromsø har en tøff bortekamp i Bergen mot Brann, som vet at de er nødt til å avslutte sesongen ordentlig foran hjemmepublikumet. Sarpsborg tror jeg også skal få problemer mot Viking borte.

Årets siste serierunde følger du i vårt livesystem fra klokken 18:00.

Få oversikt over bunnstriden: Slik rykker VIF ned

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken