RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De kan snyte Nordtveit for en plass i Europa

KJEMPER: Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit kjemper om en plass i Europa.
KJEMPER: Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit kjemper om en plass i Europa. Foto: Imago/uwe Kraft (All Over Press)
Sist oppdatert:
Hvem kaprer Europa League-plassene?

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Vi fikk noen ekstreme episoder i denne runden, som igjen beviser hvor spennende Bundesligaen kan være! I matchen mellom Nürnberg og Braunschweig ble det gitt tre straffespark, hvorav INGEN endte med scoring! Kampen om den gjeve andreplassen ble enda tettere da Wolfsburg slo Leverkusen.

Nå skiller det kun fire poeng mellom fire lag! Dortmund gikk på en sviende smell mot Hamburg. Kampens siste scoring var av det bisarre slaget. Hakan Calhanoglu skjøt på direkten på frispark fra 40 meter. Ballen hadde en fullstendig rett linje, før den endret retning ca 10 meter før mål. Roman Weidenfeller var helt sjanseløs på å flytte seg i tide!

Se målet (og fire andre fulltreffere) i denne videoen:


2) Braunschweigs spiss Dominik Kumbela hadde en utrolig god sesong i fjor da de rykket opp til Bundesliga. Etter en laber sesong i år har han kommet litt i gang de siste serierundene. Nå har han scoret fire mål på to kamper og vi ser litt mer av det vi så i fjor.

Han har blitt smått ryktet mot andre klubber og jeg tror at om han finner seg en annen klubb hvor han har litt bedre spillere rundt seg, så vil han skinne mer, hvertfall på nivået som i Bundesliga. Han er god på hodet og med ballen i beina, men det virker som om overgangen fra 2. Bundesliga til Bundesliga var litt stor for han og resten av laget nå.

Det er tungt å spille for et lag som er underdogs og nedrykksdømte hver eneste serierunde. Når de involverer Kumbela mer og mer, så blir de også mer og mer farligere fremover.

3) Når det gjelder Europaplassene i Bundesliga så tror jeg de kommer til å ende med de lagene som har plassene i dag. Fra 1 til 6 plass er det Bayern ned til Gladbach. Hertha, Augsburg og Mainz følger like bak.

De tre sistnevnte har alle hatt gode sesonger, men til syvende og sist tror jeg ikke de ender opp med en plass i Champions League eller Europa League. For det første så er lagene over bedre, de har bredere tropper og de er mer egnet til å representere Tyskland ute i Europa.

Jeg mener Hertha, Augsburg og Mainz trenger mer tid på seg til å ha en stabil, sterk og bred tropp, og de kommer til å slite mer med å holde på stjernene sine enn lagene over på tabellen. Det blir det store problemet deres. For eksempel Adrian Ramos (Hertha), Andre Hahn (Augsburg) og Shinji Okazaki (Mainz) er store spillere som ryktes bort og til større klubber.

De har en spennende, men tøff fremtid. Det gjelder å gjøre de rette valgene med salg og kjøp.

4) Augsburg har hatt en overraskende god sesong i år og det er enkeltspillere som har vist seg ekstra godt frem. Det er en spiller som har fått litt for lite oppmerksomhet etter min mening og det er Halil Altintop. Dette viser bare hvor flinke og smarte Augsburg var på overgangsmarkedet i fjor sommer, og jeg liker når en klubb som dette, som var dømt til å være en nedrykkskandidat, klarer å finne de rette folkene og kombinasjonen til å lykkes. Håper det fortsetter ut sesongen.

På sin offensive midtbanerolle har Altintop dannet en herlig trio med Tobias Werner og Andre Hahn og jeg mener han skal ha mye av æren til at laget ligger der de gjør. Han scorer mål, får noen assist og bidrar veldig mye i det oppbyggende spillet med godt overblikk, god timing og en god pasningsfot.

Er ikke rart at han linkes til Serie A-klubber. Det er som å se den gode gamle Halil som vi så fra hans tid i Schalke 04.

5) Moa startet for Stuttgart og ble byttet ut etter 67 minutter i 2-1-tapet hjemme mot Hertha Berlin. I samme kamp var Per Ciljan Skjelbred (sykdom) og Rune Jarstein (skade) ikke i troppen til hovedstadsklubben.

Håvard Nordtveit kom inn som innbytter etter 82 minutter i 2-2-kampen hjemme mot Hoffenheim. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve i samme kamp. Omar Elabdeallaoui var ikke i troppen til Braunschweig i 2-1-tapet borte mot Nürnberg på grunn av skade, mens Håvard Nielsen startet og ble byttet ut etter 78 minutter. Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg i 4-2-tapet hjemme mot Augsburg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere