*Nettavisen* Sport.

De sjokkerte Tottenham

Foto: Reuters/Scanpix

Og torsdag skal de ta skalpen på Getafe. Sjekk hvorfor i dagens første oddstips.

30.09.10 13:26

Oddstips del 2: Juventus kommer til England for å tape
Hva tror du? Lesernes oddstips torsdag
Trav: Ove Wassberg en mann å stole på

En svært innholdsrik meny på Langoddsen torsdag med full runde i Europa League og en rekke interessante oppgjør på plakaten. I tilllegg er hockey fra både Finland, Sverige og Norge, så det er rikelig å gripe fatt i.

Vi konsentrerer oss utelukkende om Europa League, og anbefaler alle som har anledning om å vente med sine innsatser til de ulike lagoppstillingene er kjent. Det har ikke vi anledning til, men det ser ut til å være flere svært spennende spillobjekter rundt i Europa torsdag.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Tok nesten Spurs
I torsdagens første oddstips skal vi Sveits og Stade de Suiss i Bern der Young Boys tar i mot spanske Getafe. Young Boys luktet på en plass i det gjeve gruppespillet i Champions League da de var foran 3-0 i hjemmemøtet mot Tottenham i play-off allerede etter 30 minutter. Men dessverre for sveitserne så grep frykten om seg, og etter hvert gjorde Tottenham to reduseringsmål og da ble returkampen hjemme på White Hart Lane en formalitet for Tottenham (vant 4-0).

Vi skal også merke oss at Young Boys eliminerte sterke Fenerbahce (vårt objekt mandag) i tredje kvalifiseringsrunde (2-2 hjemme og imponerende 1-0 i Istanbul). Young Boys har altså bitt svært godt fra seg mot bedre motstand enn de møter torsdag.

Young Boys, der både Lars Bohinen og Mini har hatt suksessfulle opphold, har en tropp bestående av for det meste sveitsere og stort sett ukjent spillere for oss nordmenn. En av få utenlandske spillere i klubben er Henri Bienvenu (fra Kamerun). Bienvenu scoret det sensasjonelle vinnermålet i bortekampen mot Fenerbahce og satte også inn et av målene i 3-2-seieren over Tottenham.

Svak start hjemme
Suksessen i Europa har som for så mange andre middels store klubber gått ut over resultatene i den hjemlige ligaen og med 3-4-3 etter ti spilte kamper ligger Young Boys på en beskjeden sjetteplass i serien, sju poeng bak ledende Luzern.

Getafe har reist til Sveits uten seks av sine bedre spillere, noen er skadet og noen blir spart. Det indikerer at Getafe ikke legger all verden i denne kampen og det er også nærliggende at Getafe vil rotere noe på laget. Getafe var alt annet enn imponerende i sin første gruppespillkamp, hjemme mot danske OB, og slet i land en 2-1-seier. Legg også merke til resultatene til de andre spanske lagene i første gruppespillsrunde: Atletico Madrid (tap 1-0 borte mot greske Aris), Villarreal (tap 2-0 borte for Dinamo Zagreb) og Sevilla (tap 0-1 hjemme for Paris Saint Germain), og da er det all grunn til spørre seg hvor alvorlig de spanske lagene tar på Europa League.

Vi noterer også at Young Boys spiller sine hjemmekamper på kunstgress og mener at hjemmelaget burde vært satt til favoritt i denne kampen. Norsk Tipping betaler 2,55 for hjemmeseieren, det er ikke utenkelig at det blir høyest utover torsdagen og her må det prøves spill på hjemmelaget. Kampen kan spilles som singel og vi setter 100 kroner på hjemmeseier i Bern.

Kamp 78 Young Boys - Getafe 2,55 2,80 2,53
Her kan du levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Andre vurderinger torsdag:
- Merk at Sevilla har fått ny trener og stiller med toppet lag i Tyskland mot svært formsterke Borussia Dortmund
- Ukrainske Metalist Kharkov er ikke mye svakere enn Shaktar Donetsk. Må ha en flott mulighet hjemme mot PSV til fine 2,20 i odds
- Norsk Tipping ligger høyt på B'en i kampen mellom Steaua Bucuresti mot Napoli. Ny trener også for rumenerne, mens Napoli har reist til Romania med hele tungskytset.
- Paris Saint Germain som stor favoritt. Nei takk.
- Liverpool ankom Nederland uten Steven Gerrard, men Torres er med. Utrecht er et bra hjemmelag og moste Celtic hjemme i kvaliken og klarte sterke 0-0 borte mot Napoli. Veldig åpen affære i våre øyne
- Over 40 000 tilskuere er ventet når Lech Poznan tar i mot Salzburg. Hvis polakkene kan gjenskape prestasjonen mot Juventus, bør det være en bra sjanse for hjemmeseier. 2,10 på H kan muligens brukes
- Hviterussiske Bate Borisov hjemme mot formsterke AZ Alkmaar. Det lukter uansett hjemmeseier.
- Norsk Tipping ligger høyt på borteoddsen i kampen mellom Gent og Lille. Men franskmennene skuffet stort hjemme mot et redusert Sporting Lisboa io åpningskampen og hvor sterkt prioriterer de dette?
- Rosenborg hjemme. Tja....

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.