RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De skal ta straffer for England

Foto: LIU JIN (Afp)
Sist oppdatert:
Fabio Capellos utvalgte straffeskyttere har misset før.

Den engelske VM-troppen trener straffer for harde livet foran åttendedelsfinale mot Tyskland på søndag. Håpet er å unngå tragediene fra 1990 og 1996, da England ble slått ut av Tyskland på straffesparkkonkurranse.

Og trening kan trenges. Mens Tyskland har vunnet alle de fire straffesparkkonkurransene de har deltatt i i VM-historien, har England tapt de tre de har vært med på.

Les også: Derfor bør England skjelve i buksene

- Jeg har en følelse av at vi kan ende opp i en straffesparkkonkurranse en eller annen gnag, og som en spiller i VM må du være forberedt. Så enkelt er det, sier Steven Gerrard til Daily Express.

Har misset før
Avisen mener også å vite hvem som skal ta de første straffene for England i en straffesparkkonkurranse.

Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney og James Milner har blitt drillet ekstra på straffer og ser ut til å være blant førstevalgene.

Både Gerrard og Lampard misset sist England var ute i en straffesparkkonkurranse, i kvartfinalen mot Portugal i VM for fire år siden.

Meldte seg frivillig
Matchvinneren fra Slovenia-kampen, Jermain Defoe, har også meldt seg frivillig til å ta en straffe, til tross for at Tottenham i vinter vurderte å vrake ham som straffeskytter etter at han hadde misset seks av sine siste ti straffer.

Blant annet misset han en straffe på overtid mot Everton på stillingen 2-2.

- Jermain er en fabelaktig goalgetter, men straffene hans har ikke vært så bra. Når du misser på et par er det opplagt noe som preger deg, sier Defoes trener i Tottenham, Harry Redknapp.

- Trygg
Til tross for Redknapps vurderinger scoret Defoe på straffe mot Chelsea i april, og han hevder å ha fått selvtilliten tilbake.

- Jeg hadde en serie med missede straffer, men det satte seg ikke i hodet. Jeg føler meg selvsikker. Jo flere straffer du tar på trening, jo mer trygg er du i kamper sier Defoe, ifølge Daily Express

I tillegg til Defoe har Ashley Cole, John Terry og Jamie Carragher meldt seg frivillig til å ta straffer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere