RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De ti beste «gamlingene»

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Dean Windass (39) er på vei til å spille i Premier League igjen. Her ser du de ti beste veteranene i Premier League-historien.

39-åringen kan komme til å bli den trede spilleren i Premier League-historien som spiller etter fylte 40 år.

Her ser du en liste over de ti beste som har spilt etter at de har fylt 38 år, ifølge The Sun.

10: Lee Dixon
Arsenal-legenden la endelig fotballstøvlene på hylla i 2002, i en alder av 38 år. Høyrebacken var en solid del av Arsenalforsvaret i de 14 årene han var på Highbury. Han la opp samtidig med Tony Adams.

9: Gary Speed
Waliseren bør være et forbilde for alle unge spillere på hvordan man skal ta vare på seg selv som fotballspiller. Til tross for at han var 38 år, sørget Bolton-fansen over at han gikk til Sheffield United i forrige sesong.

8: Mark Hughes
Dagens Manchester City-sjef hadde en karriere som gikk over 22 år i tre forskjellige land. Til tross for at han overtok som landslagssjef for Wales i 1999, fortsatte han å spille i Premier League i ytterligere tre år. I en alder av 38 år avsluttet han sin spillende karriere i Blackburn, før han overtok den samme klubben som manager.

7: Denis Irwin
Den irske backen opparbeidet seg et rykte om å være særdeles pålitelig gjennom hans 12-årige karriere hos Manchester United. I 2003 returnerte han til Old Trafford med Wolverhampton i en alder av 38 år – etter å ha hjulpet sin klubb til opprykk.

6: Stuart Pearce
Til tross for at hans karriere var en hel serie med opp- og nedturer, ga ”Psycho” absolutt alt helt til sitt siste spark i karriera. Han spilte sin siste Premier Leaguekamp i en alder av 39 år for West Ham i 2001. Han spilte imidlertid ytterligere to sesonger i Manchester City!

5: Nigel Winterburn
Winterburn spilte på den motsatte vingbacken for Lee Dixon. Han var enda en av Arsenals bunnsolide forsvar på 1990-tallet. Venstrebacken hjalp Gunners til mange trofeerm før han spilte ytterligere tre år for West Ham, og ga seg som 39-åring.

4: Ray Wilkins
Den tidligere Engelske landslagsstjerna, trodde nok at karriera var over, da han forlot Queens Park Rangers i 1994. Men i løpet av noen måneder var han tilbake på Loftus Road som spillende manager. Og han ga seg ikke som spiller før to år etter – i en alder av 39 år.

3: Bryan Robson
Midtbaneeleganten ga seg ikke før han ble applaudert av banen bare ti dager før sin 40 årsdag. Det var som spillende manager i Middlesbrough. Før det hadde han en magisk karriere i Manchester United. Tross en mengde skader, hold han ut til nesten 40.

2: Gordon Strachan
Skotten ble første 40-åring som spilte i Premier League. Det var i egenskap av spillende manager i Coventry. Da var han fortsatt en nøkkelspiller i klubben. Ikke mange trodde at den rekorden ville bli slått.

1: Teddy Sheringham
En av de store heltene fra Manchester Uniteds Champions League-triumf i 1999, spilte sin aller siste Premier League-kamp på lille nyttårsaften i 2006 – for West Ham. Da manglet Teddy Sheringham bare 95 dager på å fylle 41 år.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere