RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De tyske mestrene sliter

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Wolfsburg røk tirsdag ut av Mesterligaen – søndag ble de knust av Borussia Dortmund på hjemmebane.

Fjorårssesongen fortonet seg som litt av et eventyr for Wolfsburg. Den noe ukjente tyske klubben gikk fra seier til seier, scoret flust av mål og tok et meget overbevisende seriemesterskap i Tyskland.

Men denne høsten har ikke vært like rosenrød.

I Mesterligaen røk det tyske laget ut for Manchester United og CSKA Moskva. Men om det var surt å ryke ut av det gjeveste selskapet i Europa, er det kanskje verre det som skjer i den hjemlige ligaen.

For der har Wolfsburg kommet virkelig skjevt ut. Søndag var det Borussia Dortmund som imponerte mot den regjerende seriemesteren.

Langt bak til pause
Lucas Barrios scoret to ganger for gjestene fra Dortmund, og Patrick Owomoyela sørget for at Wolfsburg lå under 3-0 til pause på hjemmebane. Wolfburgs notoriske målscorer fra i fjor, Grafite, sørget for et lite håp ti minutter ut i den andre omgangen, men det hjalp ingenting.

Wolfsburg maktet nemlig ikke å score flere mål, og dermed ble det ingen poeng søndag. Tapet gjør at Wolfsburg nå ligger på 9.plass på tabellen, med ni poeng opp til serieleder Bayer Leverkusen. Det er ingen umulig luke, men skal de komme seg oppover er Wolfsburg avhengige av å bedre formen.

Trøbbel for Stuttgart
Men det er ikke bare Wolfsburg som sliter i Bundesliga. Da står det verre til med Stuttgart, som tidligere i uken tok seg videre i Mesterligaen. Topplaget fra i fjor er nemlig innblandet i bunnstriden. Søndag gjestet de Mainz 05, og så lenge ut til å ta en etterlengtet og viktig trepoenger. Men Pavel Pogrebnyaks 1-0-scoring ble ikke matchvinnermålet. For Mainz kom tilbake i kampens sluttminutter og på overtid utlignet Eugen Polanski for hjemmelaget.

Dermed er Stuttgart for alvor involvert i nedrykksstriden. Med bare ett poeng ned til Nürnberg som ligger på nedrykk.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere