*Nettavisen* Sport.

De utskjelte spissene scorer igjen

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Både Fernando Torres og Marouane Chamakh tegnet seg på scoringslisten lørdag.

14.12.13 18:55

CHELSEA - CRYSTAL PALACE 2-1:

Chelsea tok en viktig 2-1-seier mot Crystal Palace og klatret opp på andreplass i Premier League lørdag.

Fernando Torres og Ramires scoret målene for hjemmelaget, mens Marouane Chamakh satte inn utligningsmålet for London-rivalen.

José Mourinho mener Chelsea burde avgjort kampen tidligere.

- Det var anspent. Det kunne blitt 4-1 eller 5-1, men det kunne også blitt 2-2. Det er anspent fordi du føler at du har muligheten til å drepe kampen, men klarer det ikke. Etter at det skjer, er du ikke i en heldig posisjon, du er i trøbbel og frykter at motstanderen kan straffe deg, sier Mourinho ifølge Sky Sports.

Endelig for Torres
Torres har måttet tåle mye kritikk etter overgangen fra Liverpool til Chelsea, men lørdag var han på farten og satte inn 1-0 mot nedrykkstruede Crystal Palace.

Scoringen kom etter at et skudd fra Willian gikk i stolpen og havnet rett i beina til spanjolen, som enkelt kunne gi José Mourinhos menn ledelsen etter 16 minutters spill.

En annen spiss som har fått mye pes for manglende effektivitet er Marouane Chamakh. Etter at han skrev under for Palace, har det imidlertid løsnet litt for marokkaneren, som nå har scoret i tre kamper på rad.

Etter en drøy halvtime var han frampå og utlignet til 1-1 etter innlegg fra Joel Ward på venstresiden.

I ca seks minutter fikk Palace-fansen feire, synge og danse før den langt rikere London-rivalen slo tilbake og tok ledelsen igjen. Ballen gikk fra Eden Hazard til Ramires, som klinket ballen i mål fra rundt 20 meter.

Tammere andre omgang
Den andre omgangen var ikke like fartsfylt som den første og får de som så Manchester City-Arsenal tidligere lørdag, må London-derbyet på Stamford Bridge nesten kunne betegnes som kjedelig.

Ti minutter før full tid var imidlertid gjestene nære ved å stjele med seg ett poeng hjem til Selhurst Park. Etter litt klabb og babb i feltet, fikk Stuart O'Keefe stå alene på ni meter. Innbytteren fikk avsluttet på mål, men Petr Cech vartet opp med en flott redning, og Chelsea fikk etter hvert klarert.

Nærmere kom aldri gjestene og i stedet var det Chelsea som var nær ved å øke ledelsen mot slutten av kampen.

Med seier mot Tottenham søndag vil Liverpool komme opp à poeng med José Mourinho og co.

Sjekk øvrige resultater fra lørdagens Premier League-runde

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.