RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De villeste i fotballen

Sist oppdatert:
Noen lager paier med avføring, mens andre nøyer seg med å ta med apekatter på stadion. Møt verdens villeste og mest spesielle innenfor fotballen her.

Fotballmagasinet FourFourTwo har tatt et dypdykk i fotballhistorien, og kåret tidenes verstinger med et humoristisk glimt i øyet. Vi har tatt utgangspunkt i den listen, og laget vår egen, der en nordmann også har fått plass.

1. Luciano Gaucci.
Før du sier hvem og hva: dette er presidenten for Perugia. Du husker sikkert Sør-Koreas Anh Jung-Hwan, som scoret målet da Italia ble slått ut av VM i 2002 og deretter fikk sparken. I Perugia. Av Gaucci. Hans merittliste inneholder også det å sparke 17 managere på 13 år, hvorav den ene ble sparket fordi han hadde med hunden sin på en pressekonferanse. Han har også gitt Gaddafis sønn kontrakt som spiller. Om ikke det var nok, fikk han laget sitt ned en divisjon etter at han betalte en dommer for å fikse på et resultat, han har Ben Johnson som trener for laget, og prøver å signere en kvinne (I Italia har ikke kvinner lov til å spille på A-lag for menn).

2. Paul Gascoigne.
Et av de aller største talentene innenfor britisk fotball har også vært et av de merkeligste. Vi kan selvfølgelig overse at han serverte sin egen far pai hvor innholdet var erstattet med kattebæsj, eller det at han la en penis på skulderen til en gjest på en bedre restaurant, og til og med det faktum at han tisset på en sovende Richard Gough da han spilte for Rangers. Vi har kanskje større problemer med at han ba hele Norge om å dra til helvete.

3. Uri Geller.
Den sveitsiske skjebøyeren har satt sitt preg på engelsk fotball de siste årene. Han hevder selv at han fikk ballen til å bevege seg før Gary McAllisters straffespark for Skottland mot England i EM i 1996. I 2001 påsto han at det var han som sørget for at Newcastle vant en kamp i London etter 29 strake London-tap. «Akkurat da jeg rørte stadion, ble Ray Parlour utvist», sier Geller. Han løp for øvrig 11 ganger rundt stadion før kampen, «for å skape energi». I 2002 ble han formann i fotballklubben Exeter, men lovet å holde seg unna bruk av paranormal aktivitet. Det satte fansen pris på, ettersom Geller i 1997 gravde ned «energifylte krystaller» bak Exeters mål i en avgjørende kamp mot Chester. Exeter tapte kampen 1-5. Uri Geller utnevnte for øvrig bestevennen Michael Jackson (ja, popstjernen) til ærespresident i Exeter.

4. Sepp Blatter.
Mannen som redefinerer ordet konservativ, og er selve erkeeksempelet på en mann med dårlige ideer, har blant annet foreslått at uavgjort ikke skal være lov, at kvinner burde spille fotball i mer tettsittende klær, fjerne innkast, dele opp kampene i fire for å få plass til mer reklame, samt lage fotballmålene 10 prosent større. Han mente sogar at VM burde spilles oftere. Ingen av de forslagene kom gjennom, men han har tross alt fått igjennom sitt VM for klubblag.

5. John Hartson.
At han er en av de råeste spillerne noensinne i hele verden, kan vi la gå. Fjerdeplassen får Hartson for et velplassert spark midt i hodet på en liggende Eyal Berkovic. Som spilte på samme lag. Og sparket skjedde på trening. Har du rødt hår, Hartson?

6. Andoni Goikoetxea.
Han kunne nesten fått plassen på klangenavnet, «Slakteren fra Bilbao», men det er mer det faktum at før Hartson kom til verden, var det ingen råere. Han brakk Diego Maradonas bein da argentineren spilte i Barcelona. Tror du han ba om unnskyldning, besøkte Maradona på sykehuset eller i det minste sendte blomster? Nei. Han satte fotballskoen i trofeskapet! Andoni får sjetteplassen. Et velplassert spark i hodet bak Hartson.

7. Sasa Curcic.
Sasa var en godgutt, slik som da serberen demonstrerte mot bombingen av Jugoslavia under en kamp, eller når han stakk fra Aston Villa midt i sesongen for å fikse nesen. Han har også uttalt at han heller vil ha 15 kvinner enn 15 millioner i overgangssum. Når Playboy starter fotball-lag, så kommer han kanskje tilbake fra pensjonist-tilværelsen?

8. Wayne Rooney.
Rooney er et vidunderlig fotballtalent, men mannen som «aldri ville forlate Everton» spiller nå for Manchester United. Han har ligget med en del prostituerte, selv etter at han fant en meget pen kvinne til å bli sin kone. Når han så i tillegg feirer mål for United foran the Kop (Liverpools mest ihuga fans), er hans sjuendeplass vel fortjent. Av en eller annen grunn ser vi for oss at han kan komme enda høyere på listen.

9. Ivar Hoff.
Det er ikke lett å være nordmann på en slik liste, men man kommer ikke utenom Ivar Hoff. Hans kommentarer om det aller meste er ubetalelige, og skulle man dømme ut i fra dem, er det ingen som kan trene bedre, spille bedre eller vet mer. Kall oss gjerne uten dømmekraft, men av en eller annen merkelig grunn føler vi at noe av det han sier er kanskje litt ¿ hmmm, feil?

10. Eric Cantona.
Vi tilgir han for at han kalte den franske landslagssjefen en sekk med dritt, og at han nektet å spille i Frankrike etter at han var 24, har vi ingenting imot. For United angrep han politiet da han spilte i Istanbul og viste sine kung fu-takter i en kamp mot Crystal Palace. Sistnevnte episode mener Cantona er høydepunktet i hans karriere. Nåvel.

11. Maria Teresa Rivero.
Før du sier hvem igjen, så skal vi fortelle deg at dette er direktøren i Rayo Vallecano i Spania. Hun har 13 barn, hvorav en er homofil (jeg godtar ham, men ikke hans partner, har hun sagt), ikke at vi bruker det mot henne. Fotballmessig har hun sparket fire managere på ett år, har prøvd å banke opp et par dommere, og hun har problemer med å huske hvem som spiller for sitt eget lag. I tillegg til å mene at den spanske ligaen gjennomfører konspirasjoner mot hennes lag fordi hun er kvinne.

12. Dario.
Dario var brasilianeren som snakket som Muhammed Ali (Jeg er verdens beste fotballspiller). Han har også uttalt at han trodde på Gud, men stolte kun på seg selv. Han onanerte alltid før han spilte kamper, samt i pausen. I 1981 påstod han at han så en UFO som fikk hans ekteskap og finanser til å kollapse, men som også gjorde han til en bedre elsker.

13. Wimbledon 1988.
Laget som slo Liverpool i FA-cupen, var gale, galere og galest. På sine hjemmekamper slo de av varmen i bortegarderoben, la igjen en hilsen i doen, og nektet å vaske dusjene. De spyttet på «This is Anfield»-skiltet når de spilte mot Liverpool (de vant 2-1), og på bortekamper hadde de det moro med å kle en spiller naken og kjøre fra ham. Morsomhetene varte til Røkke, Gjelsten og Drillo kom på banen.

14. Rene Higuita.
Å være keeper kan være relativt kjedelig, spesielt hvis du må stå stille i mål hele tiden. Det gjorde Higuita noe med. Med over 30 mål i karrieren er han en av verdens mest effektive keepere, foran motstanderens mål. Han var venn med Pablo Escobar, og har vært i fengsel for kidnapping. I fjor testet han positivt for kokain etter en kamp for Aucas i Ecuador.

15. Andy Goram.
Han har kanskje den beste sangen som er sunget fra tribunene om seg selv, men det tar vi til slutt. Før det kan vi fortelle om da han støttet paramilitære grupper i Skottland, eller det faktum at han gjerne stakk fra treninger både for klubb og landslag for å drikke en god del. Når han i tillegg er mildt schizofren, så får han 14.plassen¿ og sangen? ”There’s only two Andy Gorams.”

16. Diego Maradona.
Utvilsomt en av tidenes beste fotballspillere¿ men så er det pengene, kvinnene, mafiaen, narkotikaen, politikken, sangene, filmene og det faktum at han nå er så tjukk at han knapt kan gå. Og så handset han inn et mål for Argentina mot England, og mente det var Guds hånd.

17. Lars Elstrup.
Han laget vinnermålet da Danmark slo ut Frankrike i semifinalen i EM i Sverige. Ett år etter ga han seg med fotball, skiftet navn til Darando og ble med i en buddhist-sekt. Like etter, da sekt en hadde gjort ham blakk, startet han sin egen. I 2001 ble han arrestert i København da han viste fram tissen sin til folk på gata og forlangte 27 kroner for at de skulle se på den.

18. Stefan Effenberg.
Advokaten til Stefan har brukt mye tid og penger på å holde villmannen ute av fengsel. Han betalte 800.000 kroner i bot for å kalle en politimann et «rævhullW og 500.000 kroner til en kvinne han banket opp på et utested. I 2002 kalte han alle arbeidsløse for late, og i 1994 viste han fingeren til de tyske fansene som ville se han spille. Når han i tillegg stakk av med en lagkamerats kone da han spilte for Bayern München, så synes vi Stefan fortjener plassen sin.

19. Stig Tøfting.
Kun én danske på listen blir for lite, og Stig fortjener denne plassen. Eks Hells Angels-medlem Tøfting er en tøffing. Etter VM i 2002 fikk han fire måneder i fengsel for å banke opp de ansatte på en dansk café (de ville ikke skru ned musikken). Han slo også ned lagkamerat Jesper Grønkjær da han ikke ville ha is i shortsen.

20. George Best.
«I spent a lot of money on booze, women and cars. The rest I just squandered.» – George Best om hva han brukte alle pengene han tjente på.

Det bør for øvrig nevnes at i FourFourTwos liste over de 100 galeste i fotballhistorien, er NRK-legenden Bjørge Lillelien på 17. plass. Det gikk ikke upåaktet hen i England da Lillelien kommenterte Norges overraskende 2-1-seier over England i 1981: «Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Atlee, Henry Cooper, Lady Diana. Vi har slått dere alle. Maggie Thatcher, kan du høre meg? Kan du høre meg? Your boys took a hell of a beating!»

(Kilder: FHM, FourFourTwo, Uglyfotballers.com, thisisanfield.co.uk)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere