*Nettavisen* Sport.

Deane: - Det er helt uvirkelig

OPPGITT: Brian Deane er skuffet over dømmingen Sarpsborg opplever i Tippeligaen. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Sarpsborg-sjefen langer ut mot dømmingen i Tippeligaen.

30.08.14 17:42

SARPSBORG 08 - ODD 2-2:

Det endte 2-2 mellom Odd og Sarpsborg i Tippeligaen lørdag.

Sint Deane
Etter kampen var Sarpsborg-trener Brian Deane svært misfornøyd med dommerteamet. Han reagerer på dømmingen fra Brage Sandmoen, som blant annet viste ut Tom Erik Breive i andre omgang, slik at Sarpsborg måtte spille de siste 20 minuttene med ti mann.

- Noen av avgjørelsene som gikk mot oss i dag var helt utrolige. Jeg husker en fjerdedommer sa at jeg satte dem i et dårlig lys fordi jeg gestikulerte så mye på sidelinjen, men hva skal gjøre når vi får slike avgjørelser mot oss hele tiden? spør han i C More-studioet etter kampen.

Han fortsatte tiraden slik:

- Dette skjer hver uke nå. Vi har flest gule kort i ligaen, men jeg har ikke en eneste spiller i stallen som spiller stygt. Noen må forklare dette for meg, sier Deane.

- Hvilken situasjon reagerer du mest på, spør C More.

- Jeg kan ta en av mange. Det er skuffende at vi ikke får en rettferdig sjanse. Det er helt uvirkelig det vi må gjøre for å få et frispark.

- Er det rødt kort-situasjonen du reagerer mest på?

- Nei, det er sikkert riktig å gi gult der, men jeg snakker mest generelt sett. Hvis dette ikke hadde vært seriøst, hadde jeg ledd av dette, sier Deane.

Odd nekter å tape fotballkamper. Lørdag kom de tilbake to ganger mot Sarpsborg og sikret uavgjort i den tøffe bortekampen.

Nå har de spilt 17 tippeligakamper på rad uten tap. Det gjør at skiensklubben ligger på en foreløpig sølvplass i Tippeligaen, fem poeng bak Molde, men med én kamp mer spilt.

- Misfornøyd
Odd-kaptein Steffen Hagen hadde uansett håpet på tre poeng.

- Ja, jeg er litt misfornøyd. Det er surt at de scorer 2-1-målet rett etter at vi skapte en kjempesjanse, men alt i alt er det greit med ett poeng, sier han til C More.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEKTER Å TAPE: Dag-Eilev Fagermos menn fortsetter å plukke poeng. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Frode Johnsen og Herolind Shala scoret for gjestene, mens Sarpsborgs mål ble scoret av Kjetil Berge og Alejandro Castro.

Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen er mellomfornøyd etter kampen.

- Vi ledet to ganger og hadde tre poeng i lomma, men vi måtte kjempe med én mann mindre i 20 minutter for å få med oss poeng. Det er litt blandede følelser sier han til C More.

Kampen bølget frem og tilbake i starten, og selv om Odd hadde skapt den første og største sjansen da Frode Johnsen forsøkte seg med en heading etter fem minutter, var det hjemmelaget som scoret først.

Tom Erik Breive slo en perfekt corner etter 16 minutter, og i feltet kunne en umarkert Kjetil Berge heade inn 1-0 for Sarpsborg.

Elendig forsvarsspill av Dag-Eilev Fagermos menn, men gjestene skulle slå raskt tilbake.

To raske mål
Fire minutter etter Sarpsborg-scoringen utlignet nemlig landslagsspiller Jone Samuelsen med en vakker heading. Han steg til værs etter et flott innlegg av Herolind Shala.

Både Ole Jørgen Halvorsen og Jone Samuelsen hadde gode muligheter til å sende Odd i ledelsen, men da lagene gikk til pause sto det likevel 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOSTET: Odds Jone Samuelsen (liggende) har nettopp utlignet til 1-1 i eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Odd, men fikk seg en trøkk i samme situasjon. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Rett etter pause skal Sarpsborg takke innleide Gudmund Kongshavn for at Odd ikke gikk opp i ledelsen. Shala fant Halvorsen med et fint innlegg, og vingen kunne bare sette ballen i mål, men avslutningen fra kort hold ble reddet på fantastisk vis av den unge burvokteren.

Superkontring
Etter 65 minutter var det duket for en superkontring av vertene. Det hele begynte med at en Odd-sjanse ble klarert på streken, og Sarpsborg satte fart. Gudmundur Thórarinsson spilte fri Claes Phillip Kronberg, og innlegget ble headet i mål av Alejandro Castro.

Det gikk bare 14 sekunder fra ballen ble reddet på streken til den lå i nettet på andre siden av banen.

Minutter senere gikk Jone Samuelsen i bakken innenfor sekstenmeteren til store straffeprotester fra Odd-spillerne, men dommeren vinket spillet videre. Reprisene ga ingen tydelig fasit på straffesituasjonen, men Samuelsen fikk gult kort for filming, og det så i hvert fall feil ut.

Rødt kort
20 minutter før slutt ble Tom Erik Breive utvist med sitt andre gule kort, og Sarpsborg fikk en tøffere oppgave med å forsvare ledelsen.

Det utnyttet Herolind Shala, som skaffet utliging etter vakkert en-touchspill foran Kongshavn ti minutter før slutt.

Det var 22-åringens fjerde mål på de fem siste kampene.

Kronberg var nær å igjen sende Sarpsborg i ledelsen fem minutter før slutt, men avslutningen snek seg utenfor stolpen.

Dermed endte det 2-2 i Sarpsborg lørdag ettermiddag.

Sarpsborgs neste kamp spilles 14. september mot Sandnes Ulf på bortebane. Odd møter Viking på Skagerak Arena dagen før.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.