*Nettavisen* Sport.

Debutantenes aften

Foto: Reuters/Scanpix

Chelsea, Sunderland og Tottenham burde være fornøyde med sommers innkjøp.

10.09.11 21:40

SUNDERLAND - CHELSEA 1-2:

WOLVERHAMPTON - TOTTENHAM 0-2:

Raul Meireles, som gikk fra Liverpool til Chelsea på tampen av sommerens overgangsvindu, fikk sin debut mot Sunderland lørdag.

Men det var en annen fersking som markerte seg først på Stadium of Light.

Nicklas Bendtner, som ble tungen på vektskålen da Norge ble slått av Danmark i EM-kvalifiseringen tidligere i uken, var ekstremt nære sin aller første scoring, i sin aller første kamp for Sunderland, etter ti minutter.

Dansken, som er sterk i luften, men ikke sterk nok til å beholde spissplassen i Arsenal, headet like utenfor fra ti meter.

Terrys første for sesongen
Isteden var det Chelsea som gikk opp i ledelsen. Kaptein og veteran John Terry scoret sitt første mål for sesongen da han kranglet inn 1-0-målet.

Premier League-vinneren fra 2010, som for øvrig begynte uten Fernando Torres og en skadet Didier Drogba, dominerte kampen, og det var fullt fortjent at de knallblå gikk opp til 2-0 etter pause. Debutanten Meireles slo en herlig langpasning i bakrom, som Daniel Sturridge huket tak i, og lekkert plasserte bak Simon Mignolet.

Chelsea beviste etter pause bredden de har i troppen, og både Florent Malouda og Torres ble etter hvert sendt ut på gresset for å pryde angrepsspillet.

Det klarte de ikke nevneverdig, og isteden sviktet forsvarsspillet til Chelsea en sjelden gang. Dong-Won-Ji puttet til 2-1 etter målgivende pasning fra Bendtner på overtid.

Chelsea fortsatt solide
Poengdelingen var det imidlertid for sent å gjøre noe med, og det skjedde ikke flere endringer på måltavla.

Chelsea, som ikke har underholdt nevneverdig, men som har vært solide med den ferske treneren Andre Villas-Boas i sesongåpningen, fortsetter dermed å sanke poeng. Etter fire kamper er ti poeng, 7-3 i målforskjell, og andreplass på tabellen fasit.

Sunderland sliter i andre enden av Premier League-lista. Klubben har kun fått med seg to poeng på fire kamper, og er allerede ute av Carling Cup etter tap mot Brighton. Lysglimtet på Stadium of Light er at Bendtner ser ut til å bli en kraftig forsterkning.

Debutantene imponerte for Spurs
Tottenham sikret sesongens aller første seier da de slo Wolverhampton 2-0 på Molineux Ground. Spurs-fansen gledet seg nok mest av alt over debutantene.

Emmanuel Adebayor, som lånes ut fra Manchester City ut sesongen, scoret kampens første mål 20 minutter etter hvilen, og fikk med den en perfekt start i Tottenham-drakta. Den målgivende pasningen var det Scott Parker som sto for. Midtbanespilleren kom til White Hart Lane fra West Ham under sommerens overgangsvindu.

Ti minutter før slutt økte Jermain Defoe til 2-0, og Harry Redknapp fikk med seg sesongens første trepoenger. Tottenham har kun spilt tre kamper, og står med to tap, én seier og tre poeng.

Wolverhampton har klart seg bedre, og med sju poeng ligger klubben på tabellens sjuendeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.