RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debuterer «alltid» med seier

Foto: SCANPIX/EPA/NICK POTTS
Sist oppdatert:
BELFAST/BERGEN (TV 2 Nettavisen): Norge er store favoritter mot et Nord-Irland på vei mot verdensrekord i måltørke. Men - vertskapets trenere debuterer «alltid» med seier.

Lawrie Sanchez har vært i jobben som nordirsk manager i tre uker. Han debuterer mot Norge i kveldens kamp på Windsor Park.

- Jeg er allerede utslitt, det har vært svært hektisk etter at jeg tok over jobben. Det har vært så mye å gjøre, så mye som må organiseres. Nå kan jeg nesten ikke vente på at kampen skal komme i gang, sier Sanchez til avisen Irish Independent.

Store forventninger
Det er store forventninger til landskampen mot Norge. Til tross for at det bare er en vennskapskamp, og til tross for at Nord-Irland ikke har scoret i de 13 siste kampene, er det ventet over 10.000 tilskuere til oppgjøret.

Men den nye sjefen har advart fansen om at de ikke må forvente mirakler fra ham.

- Hvis vi skulle slå Norge 3-0, er vi ikke verdensmestere av den grunn. Det er langt på vei den samme spillergruppen som har vært her de siste tre årene. Noen av dem vil fungere, andre ikke.

Nummer 124 på Fifa-ranking
Det er langt mellom de store stjernene på dagens Nord-Irland, som har ramlet til 124. plass på Fifa-rankingen. Det er ikke samme klang over navn som Aaron Hughes, David Healy og Keith Gillespie som fordums storheter som George Best, Pat Jennings og Sammy McIlroy.

Åge Hareide skal like vel være klar over én ting – nordirske managere har for vane å vinne i debutkampene. Sanchez’ forgjengere Sammy McIlroy, Lawrie McMenemy og Bryan Hamilton fikk alle en flying start på karrieren.

Nord-Irland stiller trolig følgende mannskap i kveld: Maik Taylor (Birmingham) – Chris Baird (Southampton), Aaron Hughes (Newcastle), George McCartney (Sunderland), Peter Kennedy (Wigan) - Keith Gillespie (Leicester), Danny Griffin (Stockport), Michael Hughes (Crystal Palace), Damien Johnson (Birmingham) - David Healy (Preston), Andy Smith (Glentoran).

Gode vinger
Først og fremst skal de norske forsvarerne se opp for kantene Keith Gillespie og Damien Johnson. To dribleglade spillere som kan skape mye på egenhånd.

Spissen David Healy fikk en kjempestart på landslagskarrieren med tre mål på sine to første landskamper. Den tidligere Manchester United-juniorer har imidlertid ikke scoret siden han ble matchvinner mot Malta i oktober 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere