RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Dedé forlenger med Aalesund

Sist oppdatert:
Dedé Anderson har ikke vist seg på trening siden i fjor. Likevel har Aalesund forlenget kontrakten hans med ett år.

COLOR LINE STADION (TV 2 Sporten): - Dedè har sagt seg villig til å bli her ett år lenger enn avtalt på grunn av det lange fraværet i forbindelse med farens sykdom, sier daglig leder Henrik Hoff til TV 2 Sporten.

Dermed får klubben et lite plaster på såret etter den langvarige farsen rundt fjorårets toppscorer.

Brassen har ikke vært tilgjengelig for oransjetrøyene siden november i fjor. Klubben håper nå at kontraktsforlengelsen vil blidgjøre investorene som velvillig bladde opp mellom åtte og ti millioner kroner for angrepsspilleren fra Rio. Dedès kontrakt gikk opprinnelig ut etter neste sesong, men er nå forlenget til ut 2009.

Kortvarig glede
Men fortsatt aner ikke Aalesund når Dedè dukker opp.

I påsken klarte klubbens representant å finne den bortkomne sønn i Rio, og jubelen var stor da han returnerte til sunnmørsbyen. Gleden var imidlertid kortvarig: Dedè kom, snudde og returnerte til Brasil i løpet av noen få timer.

I løpet av disse timene rakk 26-åringen likevel å få tilgivelse for det ulovlige fraværet og attpåtil forlenge kontrakten.

Permisjon
- Dedè er svært lei seg for situasjonen som har oppstått og styret godtar hans forklaring om at faren er alvorlig syk.

Nå har Dedè permisjon uten lønn på ubestemt tid og har lovet å holde kontakten med oss.

- Vi regner ikke med å nyte godt av hans tjenester i 2007, men dersom han dukker opp topptrent i mai blir det en annen sak, sier Hoff.

To strake tap
Og det er liten tvil om at laget trenger en goalgetter. Oransjetrøyene har hatt en marerittåpning på sesongen, med to strake tap og sju baklengsmål.

Søndag er bortesvake Fredrikstad motstander på Color Line Stadion. Sunnmøringene biter negler og håper på en etterlengtet opptur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere