*Nettavisen* Sport.

Defoe la press på Soldado

Foto: AFP PHOTO / YURI KADOBNOV

Jermain Defoe scoret igjen for Spurs.

03.10.13 21:27

ANZJI - TOTTENHAM 0-2:

En god førsteomgang sørget for at Tottenham Hotspur stakk av med alle tre poengene i borteoppgjøret mot russiske Anzji.

Mens rekordkjøpet Roberto Soldado har slitt med å finne veien til mål i Premier League for Tottenham, har Jermain Defoe banket inn flere scoringer for Spurs i Europa League.

Torsdag kveld fortsatte han i samme spor da han etter 34 minutter sendte Tottenham i ledelsen mot Anzji. Defoe har vært klar på at han ikke ønsker å sitte på benken til Tottenham, og det spørs nok om ikke manager Andre Villas-Boas snart også må gi engelskmannen sjansen i Premier League.

Fem minutter senere økte Spurs ledelsen da Nacer Chadli satte inn 2-0 for gjestene.

Russerne med Vadim Demidov på benken kom sterkere tilbake i andreomgange, men klarte likevel aldri å finne veien til mål.

Dermed endte det 2-0 til Tottenham.

- Det var vanskelige forhold, men vi spilte en veldig god førsteomgang hvor vi skapte mange sjanser. Vi fortjente å ta ledelsen, sier Andre Villas-Boas til Tottenhams hjemmeside etter kampen.

- Anzji så farlige ut på kontringer, så vi måtte passe på. Etter hvilen mistet vi ballen mer, men vi var gode defansivt og fikk med oss en fortjent seieren, sier portugiseren.

God førsteomgang av Spurs
Tottenham Hotspur har fått en god start på sesongen og åpnet også sterkt hjemme mot Tromsø i Europa League, da de vant hele 3-0.

Torsdag kveld var det russiske Anzji som stod for tur. Russerne spilte 0-0 mot Sheriff Tiraspol i deres første kamp og Spurs var regnet som favoritten til å stikke av med seieren før oppgjøret.

Og i førsteomgang var det lite som tydet på at noe annet skulle skje på Saturn Stadion.

Tottenham styrte det meste som skjedde på den humpete banen, men brukte likevel 34 minutter på å sette inn kveldens første mål.

Lewis Holtby slo en smart pasning til Jermain Defoe, som gjorde ingen feil da han smalt ballen bak Yevgeny Pomazan og i mål.

Noen minutter senere førte en god Holtby-pasning til at Kyle Walker kunne sende ballen videre til en umarkert Nacer Chadli foran mål. Belgieren gjorde alt rett og plasserte inn 2-0 for Spurs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ivan Sekretarev/AP

Ett minutt på overtid av førsteomgang så det ut til at Spurs kom til å score et identisk mål, men denne gangen var det Defoe som stod umarkert foran mål. Dessverre for engelskmannen klarte han ikke å treffe ballen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til Spurs.

Anzji våknet etter pause
Mens Anzji hadde vært svært skuffende i førsteomgang kom de sterkere tilbake etter hvilen.

Russerne kom til flere gode muligheter, men en god Hugo Lloris i Tottenham-målet avverget det som kom av skuddforsøk.

Etter hvert som tiden gikk virket russerne å innse at det ville bli svært vanskelig å komme tilbake og Spurs virket å ha god kontroll.

Da dommeren blåste av kampen etter 90 minutter sto det fortsatt 2-0 til Tottenham, som dermed fortsatt leder gruppe K i Europa League med seks poeng på to kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.