RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard: - Jeg er overrasket

Sist oppdatert:
Alle ville ha en bit av Norges vidunderbarn.

Onsdag møter et norsk landslag, bestående av hovedsakelig spillere fra den hjemlige Tippeligaen, De forente arabiske emirater til landskamp i Stavanger.

Kampen blir en mulighet for landslagssjef Per-Mathias Høgmo til å finsikte en rekke spillere som har imponert her hjemme i Norge den siste tiden, men ikke fått så mange muligheter med flagget på brystet tidligere. Landslagssjefen ønsker å snu hver stein i jakten på de beste til EM-kvalifiseringen i høst.

Blant de som er tatt ut i troppen som møter emiratene finner vi 15 år gamle Martin Ødegaard og det er ventet at unggutten vil få mye fokus både før, under og etter kampen. Kommer 15-åringen, som spiller for Strømsgodset, på banen vil han vil tidenes yngste spiller på det norske landslaget noensinne.

Alle ville ha en bit
Per-Mathias Høgmo måtte svare på flere spørsmål rundt unggutten da han møtte pressen på Viking stadion tirsdag ettermiddag. Faktisk hadde samtlige journalister til stede bedt om å få snakke med unggutten og informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund hadde følgende å melde:

- Alle hadde et ønske om å snakke med unggutten i dag, så for at alle skal få muligheten til å høre hva han har på hjertet, kjører vi kun en fellesseanse med ham. Det er av praktiske grunner, sa Graff.

Selv virket ikke Ødegaard avslappet med situasjonen. På spørsmål fra en av journalistene om hvordan han syntes det var å sitte foran et samlet norsl pressekorps, svarte han humoristisk.

- Jeg har hatt bedre stunder, sa han med et smil.

Ødegaard har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, av både storklubber og internasjonale medier, men bryr seg lite om nettopp det.

- Jeg har fokus på å utvikle meg som fotballspiller. Alt det andre har ikke noe å si, så det bryr jeg meg ikke noe om, sa han.

- Ikke hastverk
Godset-spilleren sier han er overrasket over å bli tatt på laget, men har det ikke travelt med spille seg til fast plass.

- Jeg hadde ikke regnet med dette i det hele tatt. Jeg er overrasket. Men jeg er 15 år og har ikke noe hastverk. Får jeg flere muligheter, er det bare en positivt ting, sa midtbanespilleren.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har latt seg imponere av 15-åringens spilleforståelse.

- Til å være så ung, har han en ekstrem evne til å lese spillet. Jeg har aldri sett noen andre som har vært så god taktisk i så ung alder. Med Mats Møller Dæhli sa vi at han skulle få skynde seg langsomt og det samme gjelder for Martin. Talentet hans skal videreutvikles hver dag, med et riktig fokus.

Høgmo hadde aldri sett for seg at han skulle ta ut en 15-åring på laget, da han fikk jobben i fjor høst.

- Det hadde jeg nok ikke. Men jeg synes det er gledelig og inspirerende at vi ser unge spillere med et så høyt ferdighetsnivå. Noen er ute og markerer seg, andre har nettopp dratt ut, mens noen er hjemme, som Martin. Vi må ikke bli historieløse. For en tid tilbake sa vi at en norsk fotballspiller aldri kunne bli så god ferdighetsmessig. Det viser at det fokuset som har vært på dette, gir resultater, mente landslagssjefen.

MØTTE PRESSEN: 15 år gamle Martin Ødegaard.

- Messi
Ødegaard sier det er en kombinasjon av to faktorer som har gjort han så god taktisk i ung alder.

- Det er nok en kombinasjon av at jeg har trent såpass mye fotball og sett såpass mye fotball opp gjennom årene. Alt har egentlig med fotball å gjøre og da kjenner du «gamet» godt etter hvert, sa han.

Han ønsker imidlertid ikke å sammenligne seg med noen.

- Jeg sammenligner ikke meg selv med noen, men så klart er det mange å se opp til og lære mye av. Lionel Messi (Barcelona) er vel det største forbildet, men jeg sammenligner meg ikke med noen, sa 15-åringen.

- En drøm
Høgmo bekrefter langt på vei at Ødegaard får sin debut onsdag.

- Det er som jeg også sa mandag, sjansen for at vi får se ham er relativt stor. Gjennom sine prestasjoner i Tippeligaen har han vist kvaliteter, og nå ønsker vi å bli bedre kjent med ham. Vi vil se ham på trening og i kamp.

- Hver eneste uke og hver eneste måned blir tatt med i vurderingen av hvem som skal spille på et landslag. Det at man er gammel nok, om man er god nok, gjelder i begge ender, både for gamle og unge, sa Norges trener.

For Ødegaard er det som skjer nå selvsagt en drøm.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Men jeg er her fordi jeg har gjort det bra og vil få samme mulighet til å spille som alle andre. Jeg håper å vise litt av det samme som jeg har vist i Tippeligaen, sa unggutten.

Kampen mot De forente arabiske emirater spilles onsdag 18.

Slik er i den norske troppen til kampen:
Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Ørjan Håskjold Nyland - Molde
André Danielsen - Viking
Mohamed Elyonoussi - Molde
Per Egil Flo - Molde
Vegard Forren - Molde
Thomas Grøgaard - Odd
Fredrik Gulbrandsen - Molde
Steffen Hagen - Odd
Yann-Erik de Lanlay - Viking
Martin Linnes - Molde
Marcus Pedersen - Brann
Morten Gamst Pedersen - Rosenborg
Tore Reginiussen - Rosenborg
Jone Samuelsen - Odd
Harmeet Singh - Molde
Alexander Søderlund - Rosenborg
Fredrik Ulvestad - Aalesund
Martin Ødegaard - Strømsgodset


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere