RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TATT STEG: Martin Ødegaard, her før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Sverige på Ullevaal stadion mandag kveld, mener han er blitt bedre i Madrid.
TATT STEG: Martin Ødegaard, her før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Sverige på Ullevaal stadion mandag kveld, mener han er blitt bedre i Madrid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ødegaard: - Jeg har utviklet meg mye

Både eksperter og landslagskolleger mener Martin Ødegaard (16) har tatt store steg siden overgangen til Real Madrid.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mot Sverige gjorde unggutten sin beste landskamp da han spilte 90 minutter på Ullevaal-gresset.

- Er det bare meg, eller har Ødegaard utviklet hurtigheten sin de siste månedene? Virker raskere enn før. Også på lengre løp, skrev fotballekspert Morten Langli på Twitter underveis i kampen mot Sverige mandag.

- Har utviklet meg mye

Ødegaard mener selv han er blitt bedre siden overgangen til Real Madrid.

- Ja, det er hyggelig å høre at andre mener det, og jeg føler selv jeg har utviklet meg mye siden jeg dro dit. Det er hyggelig å høre, sier Real Madrid-spilleren til Nettavisen.

- På hvilken måte har du utviklet deg?

- Jeg synes jeg er blitt råere på det jeg var god på før, bedre på de tingene jeg var god på, mener Ødegaard.

Mot Sverige spilte han både ute til høyre og inne i tier-rollen bak spissen. Det var særlig i tier-rollen han viste seg mest frem, selv om han ofte får både mer tid og rom ute til høyre.

- Blitt mer effektiv

Samspillet med Stefan Johansen fungerte bra, og de to kameratene viste at de hadde god kjemi i spillet sitt.

Celtic-spiller Johansen mener han ser klare tegn på at Ødegaard har tatt store steg i Madrid.

- Ja, han er blitt mer effektiv i spillet sitt, synes jeg. Du ser han er flink til å slippe ballen i riktig tidspunkt. Når man er ung, er det ofte man går for en «gullpasning» hver gang. Han er smart i valgene sine ellers også. Det er klart, når man trener på det nivået han gjør, tar man selvsagt steg, sier Johansen til Nettavisen.

GOD: Martin Ødegaard får ros etter kampen mot Sverige.

Molde-stopper Vegard Forren er enig med Johansen i at Ødegaard er merkbart bedre siden forrige landslagssamling.

- Jeg merker at han har tatt steg. Han blir bare tryggere og tryggere, og bidrar til tider veldig positivt for oss. Det er det ingen tvil om. Men han er fortsatt ung, og vi må være tålmodige, mener Forren.

- Det siste som mangler er å få ham til å skyte mer, for han har en god skuddfot, legger han til.

Den gamle tippeligatoppscoreren Daniel Nannskog er enig med Molde-stopperen.

- Han er flink til å drive frem ballen, men leter kanskje for ofte etter pasningsalternativer. Ellers er touchen der, han er flink i pasningsspillet og har et bra rykk. Han har det meste, det er veldig kult å se, sier Nannskog til Nettavisen.

- Må ha spillere med X-faktor

Stefan Johansen roser Ødegaard for kampen mot Sverige. Han mener Norge er avhengige av spillertyper med Ødegaards fotballhjerne.

- Vi må ha spillere med X-faktor på den siste tredelen. Martin skapte en del mot Sverige, et par nestenmuligheter etter noen gjennomspill. Han har et blikk og en fotballforståelse, og det trenger man for å skape sjanser, sier Johansen.

- Man glemmer nesten at han bare er 16 år.

- For å være helt ærlig, jeg bryr meg ikke om hvor gammel han er så lenge han presterer på det nivået her. Det er klart, når man kommer inn på landslaget, forventes det at han skal prestere. Og det gjør han, sier Johnsen.

Svenskenes superstjerne Zlatan Ibrahimovic hadde ikke sett Ødegaard spille før kampen på Ullevaal mandag. Men etterpå hadde han følgende dom over 16-åringen da han snakket med Nettavisen.

- Han ser ok ut. Han spiller veldig enkelt, mister ikke ballen så mye. Han gjorde en ok match, sa Zlatan til Nettavisen.

Norge møter Aserbajdsjan til EM-kvalifisering allerede fredag. Der kan igjen Ødegaard få en sentral rolle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere