RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard herjet da Norge tapte

GOD: Martin Ødegaard spilte en veldig god kamp for Norge mot Portugal.
GOD: Martin Ødegaard spilte en veldig god kamp for Norge mot Portugal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
- Jeg sier gledelig ja til å spille mot Italia.

NORGE U21 - PORTUGAL U21 1-2:

Stjerneskuddet Martin Ødegaard (15) fikk sin landslagsdebut for U21-landslaget torsdag. Han klarte ikke å vippe kampen mot Portugal i Norges favør. Det endte i 1-2-tap.

Ødegaard fikk sin A-landslagsdebut mot Forente arabiske emirater i slutten av august. Han fikk ikke plass i Per-Mathias Høgmos tropp til møtene med England og Italia, men hos U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud fikk 15-åringen tillit fra start i EM-kvalifiseringen.

- Det har vært veldig morsomme dager. Jeg har vært med på å møte to gode lag, var Ødegaards oppsummering over Max etter 1-2-tapet for Portugal.

- Jeg synes jeg selv kommer greit ut av det. Det var morsomt å spille, og vi spiller fin fotball. Det var gøy, fortsatte midtbanespilleren.

Tamt oppgjør

Mens EM-drømmen for lengst er knust for Norge, var Portugal gruppevinner før torsdagens oppgjør. At ingen av lagene hadde mer enn æren å spille for viste seg også på gresset i Drammen.

Kampen ble en tam affære, som Portugal for det meste hadde kontroll på. Carlos Mané utnyttet slapt forsvarsspill og sendte gjestene i føringen i første omgang. Ricardo økte til 2-0 etter en drøy time, mens Mushaga Bakenga reduserte for Norge bare minutter senere.

- Med ferdigheter og med ball er dette et annet nivå enn eliteserien. Det er høyt nivå, og der har vi noe å lære i Norge, sa Ødegaard.

- Sier gledelig ja

Ødegaards debut ble derfor ikke resultatmessig god, men for midtbanespilleren ble det en ny erfaring. Flere ganger måtte Strømsgodset-spilleren finne seg i å bli hardt taklet av portugisiske spillere. Ødegaard var involvert i mye av det Norge foretok seg og hadde flere gode framspill, som dessverre ikke førte til mål.

Tirsdag møter Høgmos utvalgte Italia til EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Etter at Mats Møller Dæhli måtte av med skade mot England (0-1-tap) er det igjen blitt reist spørsmål om Ødegaard vil komme inn i troppen.

- Det jeg har å bidra med er det jeg viste her. Trenger de noen av de ferdighetene, så sier jeg gledelig ja, smilte Ødegaard.

Strømsgodset-talentet ble tidenes yngste norske A-landslagsspiller da han fikk sin debut mot emiratene.(©NTB)

Norge – Portugal 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Carlos Mané (22), 0-2 Ricardo (62), 1-2 Mushaga Bakenga (66).

Dommer: Arnold Hunter, Nord-Irland.

Gult kort: Mushaga Bakenga, Jonas Grønner, Norge, João Mário, Sérgio Oliveira, Bernardo Silva, Portugal.

Norge (4-4-1-1): Aslak Falch – Jonas Svensson (Andreas Vindheim fra 71.), Jonas Grønner, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Daniel Berntsen, Fredrik Oldrup Jensen (Marius Lundemo fra 65.), Iver Fossum, Gustav Wikheim – Martin Ødegaard – Mushaga Bakenga (Ghayas Zahid fra 77.).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere