RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard kan bli Idrettsgallaens yngste prisvinner

Fotballkometen Martin Ødegaard (16) har vært på «alles» lepper gjennom 2014. Neste helg kan han bli tidenes yngste prisvinner på Idrettsgallaen om han vinner i klassen årets gjennombrudd.
Fotballkometen Martin Ødegaard (16) har vært på «alles» lepper gjennom 2014. Neste helg kan han bli tidenes yngste prisvinner på Idrettsgallaen om han vinner i klassen årets gjennombrudd. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)
Fotballkometen Martin Ødegaard (16) har vært på «alles» lepper gjennom 2014. Neste helg kan han bli tidenes yngste prisvinner på Idrettsgallaen om han vinner i klassen årets gjennombrudd.

Det ble vanskelig å komme utenom fenomenet fra Buskerud da kandidatene til årets galla skulle nomineres. Ødegaard har tatt en hel fotballverden med storm og vært på turné i omtrent alt av store klubber i Europa.

I oktober ble han tidenes yngste fotballspiller i en EM-kvalifiseringskamp for menn.

16-åringen er nominert i klassen årets gjennombrudd sammen med Jørgen Graabak (kombinert) og Tiril Eckhoff (skiskyting), som begge imponerte med to medaljer under OL i Sotsji.

Dersom Ødegaard får prisen, blir han tidenes yngste prisvinner med solid margin. Den nåværende «rekorden» har sjakkmesteren Magnus Carlsen fra da han som 18-åring fikk juryens ekstrapris i 2009.

Idrettsgallaen arrangeres i Hamar 10. januar.

Ny pris

Graabak har for øvrig mulighet til å bli gallaens mestvinnende. I hele fire kategorier er kombinertløperen fra Trøndelag nominert: Årets mannlige utøver, årets gjennombrudd, årets navn og årets teamprestasjon (med kombinertlaget fra OL).

Sistnevnte er ny kategori av året. Årets teamprestasjon er opprettet for å kunne hedre prestasjoner som ikke naturlig faller under kategorien årets lag.

– Det ble ikke naturlig å vurdere stafetter og lagbåter sammen med håndball, ishockey og fotball. Samtidig så vi at norske landslag leverer mange flotte lagprestasjoner som ikke kan defineres som lagspill, for eksempel i stafetter. Nå får vi en større bredde og en tydeligere deling innenfor lagprestasjoner, sier toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø.

De øvrige nominerte i kategorien er mixed-stafettlaget i skiskyting og sprint-stafettlaget for kvinner fra Sotsji-lekene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere