RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard med i A-lagstroppen

I A-LAGSTROPPEN: Martin Ødegaard har trent med A-laget til Real Madrid helt siden overgangen i januar, men det er først nå han er tatt ut i en A-lagstropp.
I A-LAGSTROPPEN: Martin Ødegaard har trent med A-laget til Real Madrid helt siden overgangen i januar, men det er først nå han er tatt ut i en A-lagstropp. Foto: Angel Martinez (Getty Images)
Sist oppdatert:
Gledelig nyhet for den norske unggutten.

Martin Ødegaard (16) ble tirsdag tatt ut i A-lagstroppen til Real Madrid som skal møte Almería på Santiago Bernabéu onsdag kveld.

FÅR HAN SPILLE? Martin Ødegaard kan komme til å få sin debut for Real Madrid onsdag.

Det bekrefter manager Carlo Ancelotti på en pressekonferanse tirsdag. 

- Mayoral, Ødegaard og Llorente er tatt ut til kampen mot Almería, sier Ancelotti. 

Mayoral og Llorente spiller, som Ødegaard, til vanlig for reservelaget Castilla.

Det er første gang nordmannen blir tatt ut på A-laget etter at han signerte for den spanske storklubben i januar.

- Fare for antiklimaks
C More-kommentator og La Liga-ekspert, Petter Veland, meldte allerede mandag kveld at sjansen var stor for at Ødegaard ville være med i 20-mannstroppen til Ancelotti.

Han gleder seg over bekreftelsen tirsdag.

- Det er utrolig gøy, sier Veland til Nettavisen. 

La Liga-eksperten advarer imidlertid om at det fortsatt ikke er sikkert at Ødegaard blir å se på benken for Real Madrid onsdag.

Troppen på 20 mann skal kuttes ned til 18 spillere onsdag, og da er det en fare for at Ødegaard kan være blant de to spillerne.

- Det er en liten ting som kan skape et lite antiklimaks. Det er en 20-mannstropp som er tatt ut med tre keepere. Det vil si at én utespiller skal ut. Da er det Ødegaard, Llorente eller Mayoral som ikke blir med, forklarer Veland. 

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

C More-kommentatoren gleder seg uansett over at nordmannen er i den opprinnelige troppen til onsdagens kamp. 

- Det er en fin bekreftelse på at Real Madrid har en plan de forholder seg til uansett hva hovedstadsmediene der nede finner på å skrive om han, sier Veland.

Flere skader
16-åringen har til nå kun spilt for Real Madrids B-lag Castilla, men har slitt med å imponere for laget i sin første periode i klubben. 

Men med Karim Benzema, Luka Modric, Gareth Bale, Daniel Carvajal, Sergio Ramos ute med skader, finner manager Carlo Ancelotti likevel plass til nordmannen i troppen.

Det tyder på at italieneren er fornøyd med det han har sett av 16-åringen på trening med A-laget, slik han har uttalt tidligere.

Kjemper om å overleve
Nå gjenstår det å se om Ødegaard også kan få sin debut i onsdagens kamp.

Almería kjemper om å overleve i La Liga, og befinner seg nå på en 17. plass. Laget er trolig den svakeste motstanderen blant lagene Real Madrid har igjen å møte denne sesongen. Så skulle Ancelotti ha et ønske om å gi Ødegaard debuten denne sesongen, vil onsdagens kamp være en god mulighet. 

Det er også Veland enig i.

- Det er bare å se på tabellen. Det er sånn type kamp som Real Madrid vanligvis har veldig få problemer med. De slo Granada med 9-1 for noen uker siden, og de vant enkelt mot Eibar for halvannen uke siden. Det er en type kamp de pleier å ha kontroll på, sier Veland.

Kampen kan du følge i vårt livesystem fra klokken 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere