RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
POPULÆR GUTT: Pressen flokker seg rundt Martin Ødegaard så fort den får sjansen.
POPULÆR GUTT: Pressen flokker seg rundt Martin Ødegaard så fort den får sjansen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ødegaard om media: - Det er mye rart

Stortalentet setter pris på at fotballforbundet skjermer ham.

Dagen før han kan bli tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp i fotball oppførte Martin Ødegaard seg igjen like voksent i møte med pressen som vi er blitt vant til å se ham på banen.

Det er lett å glemme at gutten som gir reflekterte og fornuftige svar på all slags spørsmål bare er 15 år gammel, og litt lettere å forstå hvorfor så mange faller for fristelsen til å stille egentlig uhørte forventninger til Strømsgodsets unge juvel.

I MALTA: Martin Ødegaard og de andre landslagsspillerne har landet på Malta.

- Det føles godt å være her. Det er en fin gjeng, og en fin gruppe å komme inn i. Vi bor på et fint hotell, og det er et proft opplegg, sier Ødegaard til NTB.

- Det er stor forskjell fra eliteserien og landskampen mot Emiratene. Det er et helt annet trøkk nå.

Han er klar til å bidra med det han kan på banen, også om han skulle få sjansen fra start.

- Jeg vil jo spille så mye som mulig. Jeg føler at jeg ble tatt ut her fordi jeg er klar for det, men det er ikke noe jeg tenker mye på.

Søker ikke

Han er heller ikke veldig opptatt av alt som skrives og menes om ham.

- Jeg kommer over en del via sosiale medier, men jeg sitter ikke og søker opp ting. Det er mye rart, sier Ødegaard, som setter pris på at fotballforbundet skjermer ham for en del. Blant annet har britiske The Sun og japansk TV fått avslag på henvendelser.

- Det er bare fint å slippe det, sier han.

Sigurdur Jónsson er fortsatt den yngste som har spilt EM-kvalifiseringskamp i fotball. Han var 16 år og 251 dager gammel da han spilte for Island mot Malta i 1983. Fredag er Martin Ødegaard 15 år og 297 dager gammel.

- Jeg har fått med meg at jeg kan bli den yngste. Det betyr ikke så veldig mye, men litt kult og morsomt er det, sier han til NTB.

Det har vært et fantastisk år for Ødegaard, hvor han har brutt milepæl etter milepæl og utviklet seg med sjumilssteg.

Lærerikt

- Det har vært lærerikt. Det har gått veldig fort, og jeg har lært utrolig mye. Jeg er blitt en bedre spiller både på og utenfor banen, sier han og trekker fram landslagsdebuten mot Forente arabiske emirater som høydepunktet.

Fredag kan det bli toppet på Maltas nasjonalstadion i Ta'Qali.

Mange av verdens største klubber skal være interessert i å sikre seg Ødegaard, og den siste tiden er Barcelona og Real Madrid nevnt blant beilerne. Også snakk om slikt turnerer unggutten som en garvet proff.

- Nå trives jeg veldig godt i Strømsgodset. Om det sitter noen på tribunen for å se meg spiller ingen rolle, sier han, og medgir iallfall at han er litt nervøs før fredagens kamp.

- Selvfølgelig. Det er jeg alltid før kamp. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere