RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard prater mest med Zidane


Martin Ødegaard prater mest med Castilla-trener Zinedine Zidane i Madrid. Nå er han klar for å bekle flere roller på landslaget.
Martin Ødegaard prater mest med Castilla-trener Zinedine Zidane i Madrid. Nå er han klar for å bekle flere roller på landslaget. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Martin Ødegaard trener fortsatt med Real Madrid, men kampene spiller 16-åringen for lagets reservelag (Castilla).

Det betyr at Ødegaard for det meste har kontakt med fotballegenden Zinedine Zidane, som trener Castilla, og ikke Real Madrids hovedtrener Rafa Benitez.

– Vi (Benitez) snakker sammen etter treninger og slike ting, men det er først og fremst Castilla jeg spiller for nå. Det går mest i dem som er der, sier Ødegaard til NTB om hvilke tilbakemeldinger han har fått fra den tidligere Liverpool-manageren i høst.

– Men han følger tett med, fortsetter Ødegaard.

Nå er supertalentet hjemme i Norge med A-landslaget. To viktige EM-kvalifiseringskamper venter mot Malta (lørdag) og Italia (tirsdag).

– Mulighetene (for EM-deltakelse) er gode, men alt handler om Malta og tre poeng der. Tar vi det, er muligheten enda bedre for oss. Vi må bare vinne over Malta, sier Ødegaard.

Han snakker bevisst ikke om Italia. Det vil egentlig ingen av landslagsspillerne eller landslagssjef Per-Mathias Høgmo heller.

Helst i midten

Ødegaard starter trolig på benken. Han kan komme inn og bekle flere roller dersom Norge sliter med å score mot et Malta-lag som har skjerpet seg defensivt i denne kvalifiseringen.

– Jeg vet ikke helt. Jeg kan spille både sentralt og ute til sidene. Hva som er best, spørs litt av hvem som er motstander og hvilket lag jeg spiller for. Skulle jeg sagt noe, er det sentralt i banen, sier Ødegaard om hvor han selv helst vil spille.

– Er det en fordel eller ulempe å være så allsidig?

– Jeg vil se på det som en fordel å kunne bekle flere roller.

Mot Malta og Italia venter trolig jokerrollen for gutten alle i den norske pressen vil ha en bit av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere