RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN FARE: Martin Ødegaard fikk en liten smell på landslagstreningen onsdag, men er høyaktuell for spill mot Kroatia.
INGEN FARE: Martin Ødegaard fikk en liten smell på landslagstreningen onsdag, men er høyaktuell for spill mot Kroatia. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ødegaard toner ned smell på trening

- Ingen fare, forsikrer unggutten.

Martin Ødegaard avdramatiserer fullstendig smellen han fikk på slutten av landslagets trening onsdag.

- Jeg fikk en liten stempling, bare. Det hører med i fotballen og er ikke noe farlig, sa han.

Ødegaard og resten av landslaget gjennomførte sin fjerde fellestrening i Spania før avreise til Kroatia senere torsdag.

For første gang på samlingen ble treningen stengt for presse og andre utenforstående etter oppvarmingen.

Har imponert Høgmo

Mens Ødegaard onsdag fikk alle kameralinser rettet mot seg da han fikk behandling for stemplingen, opplevde han det samme da han på vei ut til treningen stoppet på tribunen og slo av en prat med gamletrener Ronny Deila.

Celtic-manageren er i Spania og har fulgt landslagets treninger de siste dagene.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er blitt imponert av Ødegaard så langt på samlingen.

- Jeg synes han har vært veldig god. Han har vist det vi vet bor i ham, vært stabilt god med ball og også vist større frekvens i spillet sitt enn vi har sett tidligere. Jeg synes faktisk han bærer preg av at han har trent på veldig høyt nivå en periode, og også hatt bra matchtrening, sa Høgmo torsdag.

Brukt som spiss

- Jeg synes det har vært veldig gode økter hittil, med bra fokus på treningene. Alle jobber godt, og det lover veldig bra, synes Ødegaard selv.

Han har spilt bare en snau halvtime så langt i EM-kvalifiseringen, men de åpne treningene på den spanske solkysten har tydet på at Høgmo akter å bruke ham mer lørdag.

Ødegaard er blitt brukt på spissplass på flere av treningene, og håper også han kan få sjansen i posisjonen mot Kroatia. 

Norge sliter i angrepsleddet. Joshua King er skadd, mens Mohammed Abdellaoue mangler kamptrening etter å ha vært ute i lang tid. I tillegg har Håvard Nielsen hatt lyskeproblemer i løpet av uka. 

- Det hadde vært veldig gøy det, jeg har spilt der (spiss) mye og trives veldig godt med det, men vi får bare vente og se, sier Ødegaard ifølge NRK.

Fram til kampen får Ødegaard lade opp i fred og ro. Sammen med Mats Møller Dæhli får han mediefri fredag, og treningen på stadion i Zagreb stenges også. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere