RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Degradert etter United - Chelsea

Foto: ADRIAN DENNIS (AFP)
- Veldig, veldig dårlig, var Alex Fergusons dom over dommeren. Nå er Mike Dean degradert.

Mike Dean havnet i trøbbel i storkampen mellom Chelsea og Manchester United. Nå er toppdommeren degradert.

Dean fikk hard medfart etter lørdagens gullduellen i England – av blant andre United-manager Sir Alex Ferguson. Skotten oppsummerte kamplederens innsats som «veldig, veldig dårlig».

Den oppfatningen er det åpenbart flere som deler. Kommende helg er nemlig Dean henvist til å dømme på nest øverste nivå i engelsk fotball, mesterskapsserien. Degraderingen skal angivelig være en straff for den svake innsatsen på Old Trafford, skriver den britiske storavisen The Guardian.

Beck ned også
Med seg til oppgjøret mellom Bristol City og Swansea får Dean for øvrig Simon Beck – assistentdommeren som overså at Didier Drogba sto i offside da han satte inn vinnermålet lørdag.

Beck skal foreløpig ikke ha fått beskjed om når han neste gang vil få sjansen i toppserien. Dean skal på sin side i aksjon som fjerdedommer i oppgjøret mellom Wigan og Portsmouth 14. april.

Den meritterte dommeren, som har dømt Premier League siden 2002, overså også to straffesituasjoner på Old Trafford. Både da Ji-sung Park ble felt av Juri Zhirkov, og da Gary Neville tok i bruk ulovlige midler mot Nicolas Anelka, burde det trolig vært pekt på krittmerket.

Tvilsom straffe
På toppen av det hele fikk kamplederen også kjeft etter å ha ledet Blackburns møte med Burnley én uke tidligere. Kampen ble avgjort på et straffespark som tilsynelatende var meget billig. Svenske Martin Olsson gikk i bakken – men TV-bildene viste at Wigan-keeper Brian Jensen trolig ikke var i kontakt med spilleren.

I etterkant av kampen har Olsson innrømmet at han kjente til at dommeren Dean har rykte på seg for å være rask med å dømme straffespark.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere