*Nettavisen* Sport.

Deila: - De blir farlige utover

Foto: Thomas Winje Øijord (NTB / Scanpix)

Strømsgodset-treneren advarer konkurrentene.

17.03.13 23:18

STRØMSGODSET - SANDNES ULF 2-0:

Det var duket for starten på Strømsgodsets 25. sesong i eliteserien da de sesongåpnet hjemme mot Sandnes Ulf søndag kveld.

Forventningene til fjorårets sølvmedaljevinnere har vært høye i forkant av sesongen, og i åpningskampen viste drammenserne at de blir å regne med i toppen av årets serie.

Péter Kovács satt inn hjemmelagets første mål før halvtimen var spilt på Marienlyst, mens Lars Christopher Vilsvik ledelsen en drøy time ut i oppgjøret.

- Vi kommer litt tregt i gang, men så løsner det når vi får en scoring. Deretter går det som forventet egentlig, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

Han roser samtidig lagets nye spisspar.

- De blir farlige utover
- Ja, de hadde god kjemi fra første minutt. Det var synd Thomas ikke fikk et mål i dag, sier Kwarasey.

- Jeg synes vi spiller veldig bra. De spiller seg til null sjanser, forteller Strømsgodset-trener Ronny Deila til C More.

Han advarer samtidig om at hans nye spisspar blir meget farlige utover.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Winje Øijord (NTB / Scanpix)

- De blir farlige utover, det er det ingen tvil om. Vi har en tydlig struktur i laget og Thomas er fotballsmart, så det er lett å komme seg inn i laget, sier Deila.

- Vi visste det kom til å bli tøft og at vi måtte opp mot maksnivået vårt i dag for å ta poeng og det klarte vi ikke, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til C More.

- Når Godset gikk opp til 2-0 hadde vi ikke noe å by på, fortsetter han.

Kovács-mål
Ronny Deila sendte laget ut i en 3-5-2-formasjon da dommer Svein Erik Edvartsen blåste kampen i gang.

Thomas Sørum fikk sendt en herlig passning til Kovács som kom løpende ved 16-meteren. Ungareren smalt til og sendte ballen rett i stolpen, men før Sean McDermott i Sandnes Ulf-målet fikk kastet seg over lærkula var Kovács frempå og fikk satt returen i nettmaskene.

Vilsvik doblet
En drøy time var spilt da vertene kom hurtig fremover. Etter en kombinasjon mellom Jørgen Horn, Kovács og Sørum sendte sistnevnte ballen igjennom til Vilsvik. 24-åringen var iskald og plasserte ballen forbi gjestenes sisteskanse og i mål.

Hjemmelaget kom til flere gode sjanser og hadde god kontroll på gjestene, selv om Sandnes Ulf aldri ga opp håpet om å få med seg poeng fra Drammen.

Flere mål ble det imidlertid ikke og Ronny Deila kunne juble for en perfekt sesongstart for Godset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag