*Nettavisen* Sport.

Deila: - Det er ikke vår jobb å underholde

HOLDT NULLEN: Ronny Deila har fått mye ros for sitt offensive Godset-lag. Mot Viking skapte fjorårets seriemester knapt en målsjanse. Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)

Strømsgodset får kritikk etter 0-0-kampen mot Viking.

05.04.14 00:09

VIKING – GODSET 0-0:

STAVANGER (Nettavisen): Det var ventet stor underholdning da Viking tok imot regjerende mester Strømsgodset til dyst i Stavanger fredag kveld.

Men kampen ble et antiklimaks og endte til slutt 0-0. Det har Strømsgodset størst grunn til å være fornøyd med, for det var hjemmelaget som skapte de fleste og største sjansene på Viking Stadion. De fleste journalistene var i etterkant enige om at det ble 5-1-seier til Viking i sjansestatistikken.

- Redde for oss
Steinthor Thorsteinsson er overrasket over at Godset ikke var mer offensive. Etter kampen påpekte både han og flere av Viking-spillerne at de kunne merke at Godset var overraskende defensive i spillestilen.

- Du så det de siste ti minuttene, da begynte de å drøye tid. Det betyr at Godset var redde for oss, sier Thorsteinsson til Nettavisen.

- Jeg er overrasket over at Godset la seg så lavt i banen. De skapte ingenting. Vanligvis har de flest innlegg i Tippeligaen, men i dag hadde de ikke mange, fortsetter han.

Viking-trener Kjell Jonevret mener hans lag skal være stolte av at seriemesteren kom til Stavanger og tok taktiske hensyn til siddisene.

- De hadde en viss respekt for oss, og det kunne man se på lagoppstillingen de kom med. De valgte å spille med en hardtarbeidende Flamur Kastrati på den ene siden, og de har kanskje mer kreative spillere å sette inn. Men det må vi ta som en kompliment, sier Jonevret til Nettavisen.

- Ikke vår jobb å underholde
Godset-trener Deila har forståelse for at det virket som at Godset gikk til verket med mye respekt for hjemmelaget.

- Ja, det er mulig, det. Vi visste hva vi gikk til, og tidligere har vi ikke vunnet et poeng her i Stavanger. Tidligere er det vi som har styrt kampen mens Viking har kontret, men nå er det vi som kontret i stedet. Det er ikke vår oppgave å underholde her, selv om vi ønsker det. Men banen var ikke god nok til at vi kunne gjøre det, sier Godset-sjefen til Nettavisen.

Jonevret påpeker at han kan skjønne at fredagens motstander var forsiktige fremover i banen.

- Strømsgodset kom hit for å holde nullen, men jeg forstår Ronny (Deila). Han har tenkt at de slipper inn for mye mål, og de har ikke vært gode på bortebane. Nå vil de sanke poeng på bortebane, og her i Stavanger er det noen år siden de fikk med seg hjem, påpeker Jonevret.

Klikk på bildet for å forstørre.

VENTER PÅ SEIEREN: Men Kjell Jonevret kan trøste seg med at Viking har åpnet sesongen med to gode kamper. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)


Glad Kovacs ikke startet

Viking-treneren mener laget hans hadde en halvdårlig dag på jobben og derfor skal være greit fornøyd med ett poeng. Han er også glad for at Deila valgte å ikke bruke storvokste Peter Kovacs fra start.

- Han er utrygg, har runde føtter og har lett for å falle. Han er også bra på hodet, og det er alltid ekkelt med ham, synes jeg. Jeg var ganske glad for at (Thomas) Sørum fikk starte, selv om han også er en god spiller. Men jeg liker ikke Kovacs, han er farlig, mener Viking-sjefen.

Godset har dermed fått en god åpning på serien med seier mot Start og uavgjort borte mot Viking. Viking har gjort to gode kamper mot RBK og Godset, og har grunn til å føle seg snytt som bare står igjen med to poeng.

- Det er kjipt. I begge kampene har vi hatt flere sjanser enn både Rosenborg og Godset, sukker Thorsteinsson.

Jonevret er mer positiv.

- Vi gjør ikke en veldig bra kamp, og da må vi være fornøyd med ett poeng mot serievinneren. Nå har vi tatt poeng mot første- og andreplassen fra i fjor, og det er kanskje noe bra på gang, spekulerer svensken.

Roser Godset-unggutta
Ronny Deila tar med seg ett poeng hjem til Drammen, og det er den profilerte treneren fornøyd med.

- Ja, sånn kampen ble, er jeg fornøyd med det. Viking var et hakk bedre enn oss, og hadde kanskje litt klarere sjanser. Jeg synes de unge gutta sto godt samle og vi var godt organisert. Med litt mer presisjon i den siste tredelen kunne vi ha skapt flere sjanser, sier Deila til Nettavisen.

12090 tilskuere på Viking Stadion måtte vente 26 minutter på kampens første sjanse, og det var siddisene som slo an tonen. Trond Erik Bertelsen kom på et sugende løp og fant Veton Berisha med et hardt innlegg langs bakken, men dessverre for hjemmelaget gikk skuddet utenfor fra fem meters hold.

Ti minutter før pause fikk Viking nok en god mulighet. Kampens store spiller Yann-Erik de Lanlay spilte opp Steinthor Thorsteinsson på kanten av sekstenmeteren, men fra godt hold skjøt islendingen rett på Adam Kwarasey Larsen i Godset-buret.

Storflor nær scoring
Godsets første store sjanse kom drøye fem minutter før pause, og det var Gustav Wikheim som var arkitekten. Unggutten dro seg løs på høyresiden og fant en umarkert Øyvind Storflor foran mål, men den sleivete avslutningen fra veteranen gikk håpløst utenfor mål. Dermed sto det 0-0 da lagene gikk til pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

JEVNT: Jon Dadi Bödvarsson i duell med Lars-Christopher Vilsvik. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Andre omgang var bare halvannet minutt gammel da Viking og Veton Berisha burde ha scoret kampens første scoring. Yann-Erik de Lanlay dro seg fint rundt på høyresiden og slo 45 grader ut til Viking-spissen. Fra kloss hold gikk imidlertid Berishas avslutning utenfor mål.

Nærme var de også etter 51 minutter. Andre Danielsen fant De Lanlay med en flott krosser, og unggutten slo ballen videre til Bjørn Daniel Sverrisson på ett touch. Fra 20 meter dro islendingen til, men Godset-keeper Larsen reddet fint.

Godset slet med å skape sjanser, og ti minutter ut i andre omgang tok Ronny Deila grep. Thomas Sørum og Flamur Kastrati forlot banen, mens Peter Kovacs og Fransisco Junior entret Stavanger-gresset.

Viking-helten fikk siste 15
Jón Dadi Bödvarsson kom inn fra benken mot Rosenborg i serieåpningen og reddet 2-2 med to sene mål. Mot Godset startet han igjen kampen på benken, og fikk ikke komme innpå før det var spilt 75 minutter, da han ble byttet inn for Berisha.

Og islendingen gjorde seg bemerket.

Fem minutter før slutt ble han revet ned av Jarl André Storbæk innenfor sekstenmeteren, og hele stadion ventet på at dommer Dag Vidar Hafsås skulle blåse straffespark. Dommeren som dømte to straffer i Sarpsborg i første serierune holdt imidlertid fløyta rolig og vinket spillet videre.

- Den var OK. Det var en liten knuff der, og det hadde kanskje blitt frispark utenfor feltet. Men jeg skal ikke bruke mye energi på dette, sier Jonevret til Nettavisen.

Dermed endte det målløst i Stavanger fredag kveld.

Vikings neste kamp i Tippeligaen spilles søndag 12 april, og da er Lillestrøm motstander på Åråsen. Strømsgodset møter Aalesund på Marienlyst dagen etter.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.