RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TØFT: Celtic-manager Ronny Deila fikk se trippel-drømmen forsvinne - mye på grunn av en horribel dommertabbe. Skuffelsen var enorm, mener han.
TØFT: Celtic-manager Ronny Deila fikk se trippel-drømmen forsvinne - mye på grunn av en horribel dommertabbe. Skuffelsen var enorm, mener han. Foto: Mark Runnacles

Deila: - Det var veldig tøft, jeg satt bare og stirret inn i veggen

Sist oppdatert:
Nordmannen om det han beskriver som «karrieres største skuffelse».

- Jeg satt og stirret inn i veggen. 

Det sier Celtic-manager Ronny Deila om timene etter semifinale-tapet mot Inverness på søndag.

- Veldig tøft
Der ble Deilas håp om å sikre en historisk trippel knust på verst tenkelige måte.

- Det var den tøffeste dagen i karrieren min. Jeg må innrømme det. Det var veldig tøft, innrømmer han.

Celtic røk ut i ekstraomgangene, men etter kampen var fokuset rettet mot dommerteamet. På stillingen 1-0 til Celtic overså de nemlig en klar hands på streken fra Inverness-spiller Josh Meekings, noe som etter regelboka hadde ført til rødt kort og straffespark.

I etterkant har det skotske fotballforbundet ilagt Meekings én kamps karantene, men Inverness har anket.

Forsvarer synderen
På pressekonferansen etter Celtics viktige borteseier mot Dundee onsdag kveld, ble Deila spurt om hans syn på en eventuell suspensjon i finalen for Meekings.

Da valgte Deila å ta synderen i forsvar.

- Det hjelper ikke vår situasjon i det hele tatt. Jeg tror heller ikke han gjorde det med vilje. Alt skjedde veldig fort, og det var rødt kort og straffespark. Men jeg mener det blir feil om han mister finalen, for etter min mening bør alltid de beste spillerne få spille finaler. Jeg håper ikke han blir suspendert, sier Deila ifølge The Scotsman.

Ber folk bevare roen
I dagene som har gått siden cupsemifinalen har frustrasjonen rådet både blant spillere og fans i Celtic. Nå ber klubblegenden John Hartson de involverte om å ta til fornuften.

- Slikt som dette har skjedd i årevis. (Dommer) Hugh Dallas fikk en mynt kastet i hodet på seg, så folk har alltid reagert voldsomt når viktige avgjørelser har gått imot Celtic, sier den tidligere walisiske landslagsspilleren til Glasgow Evening Times.

- Men folk må beholde en viss grad av ro. Jeg tror dommeren forsøkte å gjøre jobben sin, og at han rett og slett bommet på avgjørelsen, tilføyer han.

Celtic leder serien med åtte poeng før de fem siste kampene. Her venter lagene plassert fra to til seks. Deila & co. er bare tre seire unna troféet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere