RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila: - Dette er mitt ansvar

ANSVARLIG: Ronny Deila tar på seg ansvaret for at Celtic ikke nådde gruppespillet i Champions League for andre året på rad.
ANSVARLIG: Ronny Deila tar på seg ansvaret for at Celtic ikke nådde gruppespillet i Champions League for andre året på rad. Foto: Andreas Hillergren/tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rakrygget Ronny Deila påtok seg ansvaret for kvalikfiaskoen.

Ronny Deila er en favoritt blant Celtic-fansen, og han kunne ha kronet det hele med å ta det skotske storlaget til gruppespillet i Champions League.

Det klarte ikke nordmannen, som på en flau måte røk ut med 2-0-tap borte, og 4-3-tap sammenlagt mot Malmö.

Etter kampen var det en rakrygget Deila som møtte Viasats reporter, og han var nådeløs mot eget lags og egen innsats.

Vant til press
- Det var en veldig skuffende kamp. Vi var ikke i nærheten og fortjente ikke mer enn vi fikk. Det er skuffende at vi som lag presterer mye dårligere enn vi burde gjøre, sa Deila til Viasat.

Flere har i forkant spekulert i om Deilas jobb vil være i fare dersom de røk ut mot Malmö.

Det tror ikke Deila det er noen fare for, men han var langt nede etter nederlaget.

- Det er jeg vant til, det er sånn det er. Jeg er like skuffa som alle andre. Sånn er fotballen. Noen ganger er det jubel og bare positivt, andre ganger er alt forferdelig, sa Deila.

- Vi fortjener kritikk, enkelt og greit, fortsatte han.

Tar på seg ansvaret
På spørsmål om han neste sesong er nødt til å ta laget til gruppespillet, svarte Deila:

- Må ingenting, vi overlever det her, skjønner du. Men i dag er jeg veldig skuffa. Jeg vet at vi hadde hatt gode sjanser til å gå videre hadde vi vært opp mot vårt beste. Det var vi ikke, og Malmö gikk fullt fortjent videre, sa en ydmyk Deila.

Han er klar på hva som gikk galt under tirsdagens viktige kamp.

- Det var veldig mye stress, ukomfortable spillere, og vi klarte ikke håndtere det. Dette er mitt ansvar, og vi må virkelig ta tak og gjøre det bedre neste år, sa den populære Celtic-manageren.

– Vi var ikke i nærheten av det nivået vi bør være på i en slik kamp. Spillerne så redde ut. Det er veldig skuffende. Og det er mitt ansvar, sa Deila på pressekonferansen.

– Lot seg påvirke

Deila mener spillerne trolig har latt seg påvirke av mye «hype» før returmøtet.

– I Skottland snakkes det utrolig mye om mesterligaen. Det snakkes mye om hvor viktig det er at Celtic kvalifiserer seg til turneringen. Det presset må man leve med i denne klubben, men i denne kampen taklet ikke spillerne det. Det må vi lære av, sa Deila.

Celtic-treneren ble spurt om han frykter spillersalg i fortsettelsen, som en konsekvens at det nå blir europaliga-spill heller enn mesterliga.

– Jeg frykter ikke noe som helst. Vi har mange unge, lovende spillere på vei opp. Kampene mot Malmö var god læring for oss. Nå skal vi ut i europaligaen. Det er også en turnering med bra kvalitet, og en ny mulighet for viktig læring, svarte nordmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere