*Nettavisen* Sport.

Deila: - Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet

NORSK DUELL: Henning Berg gikk seirende ut av duellen med Ronny Deila. Foto: Czarek Sokolowski (Ap)

Fikk juling av Henning Bergs polske lag.

30.07.14 23:58

LEGIA WARSAWA - CELTIC 4-1:

Ronny Deilas Celtic var favoritter før oppgjøret med Henning Bergs Legia Warsawa i Polen onsdag, men det var kun på papiret.

På banen var Bergs menn best, og vant til slutt fortjent hele 4-1.

– Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet. Vi startet bra og fikk det første målet, men så begynner vi å miste ballen enkelt. Vi gir bort sjanser. Jeg er skuffet over at vi ikke holder oss samlet som et lag. Jeg er utrolig skuffet, sier Deila etter kampen, ifølge NTB.

Han gir uansett ikke opp avansement.

- Det som er gjort er gjort, og vi må lære av dette. Raskt. Vi fikk et bortemål, og vi har fortsatt en sjanse, mener Deila.

Landsmannen Berg er mer fornøyd, naturlig nok.

– Jeg er stolt av laget mitt. Det er morsomt å se et polsk lag spille slik i en så viktig kamp. Det var en stor kveld og jeg er glad for å kunne smile igjen, sier Henning Berg.

Og det kunne vært verre for Celtic og Ronny Deila.

Hele to straffespark ble kastet bort av hjemmelaget, i tillegg til flere store sjanser.

Uansett har Henning Bergs Legia et fantastisk utgangspunkt før returmøtet i Skottland om en uke.

Deila? Han må finne frem tryllestaven skal dette gå veien for de grønnhvite.

- Deila bør holde seg langt unna skotsk nett og papir i natt og i morgen. Fire baklengs, to misbrukte straffer. Kunne stått 8-1. Oj, kommenterer Kenneth Fredheim på Twitter etter kampen.

Selve kampen begynte best for Celtic, for skottene tok en tidlig ledelse. Men hjemmelaget snudde kampen i første omgang, og da Efe Ambrose pådro seg rødt kort rett før pause, ble det en vanskelig oppgave for de skotske mesterne.

Deila overrasket mange med laguttaket før kampstart.

Nyankomne Jo Inge Berget gikk rett inn fra start i Ronny Deilas Celtic, men han gjorde ingen god kamp og ble byttet ut etter 60 minutter.

Det valget må trolig Deila svare for i skotske aviser i morgen.

Raske mål
Det tok bare åtte minutter før kampens første scoring ble et faktum, og det var en av ungguttene Deila har gitt tillitt i sesongoppkjøringen som sto bak magien.

Callum McGregor (21) fikk ballen på 20 meter, forserte med ballen og banket den vakkert i hjørnet til 1-0. Drømmestart for Celtic, men gleden ble kortvarig.

Bare to minutter senere utlignet nemlig Miroslav Radovic fra skrått hold, med en avslutning keeper Fraser Forster burde ha tatt. Dermed sto det 1-1.

Hjemmelaget kom mer og mer med i kampen etter utlingingen, og etter 36 minutter var det duket for enda en Legia-scoring. Mikael Lustig sov på et innlegg, og ballen havnet til slutt foran mål. Der vant Legia-stjernen Radovic duellen og pirket inn 2-1 fra kort hold.

Rødt kort
Dramatisk ble det også tre minutter før pause, og igjen var serbiske Radovic involvert. Spissen ble spilt gjennom alene med keeper, men Efe Ambrose i Celtic-forsvaret feide ham ned. Det betød frispark, rødt kort til Ambrose og hodepine for Ronny Deila.

Dermed sto det 2-1 til Bergs menn da lagene gikk til pause, og der tok Deila grep etter det røde kortet. Ut gikk angrepsspiller Teemu Pukki, inn kom Beram Kayal.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFF DEBUT: Celtics Inge Jo Berget hadde ingen god kamp. Her i duell med Legias Tomasz Brzyski. Foto: Czarek Sokolowski (Ap)


Noen minutter ut i andre omgang hadde Legia en gedigen mulighet til å øke til 3-1. Michal Zyro dro seg helt fri i feltet, men bare en fantastisk redning av Forster holdt Celtic inne i kampen.

Straffe
Rett etterpå ble det dømt straffe til Bergs menn, da Celtic-kaptein Charlie Mulgrew på klønete vis felte en Legia-spiller innenfor boksen. Fra krittmerket fintet Ivica Vrdoljakut keeper og satte ballen ... utenfor! Der var skottene heldige.

Hjemmelaget hadde ballen i store deler av andre omgang, og Celtic klarte aldri å sette noe press for å skaffe utligning.

Da Zyro, en av kampens store spillere, headet inn 3-1 på innlegg fra Radovic seks minutter før slutt, var spikeren slått skikkelig ned i kista.

Fire minutter før slutt fikk Legia et nytt straffespark da innbytter Jakub Kosecki gikk lett ned i feltet, men igjen bommet Ivica Vrdoljak.

Han kan imidlertid trøste seg med at lagkamerat Kosecki økte til 4-1 på et innlegg på overtid.

Dermed endte det til slutt med en fortjent hjemmeseier på Pepsi Arena i Warsawa.

Returoppgjøret spilles 6. august, men kampen spilles ikke på Celtics hjemmebane Celtic Park. Oppgjøret er nemlig flyttet til Murrayfield Stadium på grunn av Commonwealth Games i Glasgow og på Celtic Park.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.