RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila: - Jeg ser frem til utfordringen

Ronny Deila fikk en tøff start som Celtic-trener, men slo hardt tilbake utover sesongen.
Ronny Deila fikk en tøff start som Celtic-trener, men slo hardt tilbake utover sesongen. Foto: Jeff Holmes (Getty Images)
Sist oppdatert:
Ronny Deila har store planer om å lede Celtic til gruppespillet i Champions League.

Det var en offensiv Ronny Deila (39) som møtte pressen i forbindelse med Celtics kommende Champions League-kvalifiseringskamp mot islandske Stjarnan.

Nordmannen som fikk en krevende start på karrieren som Celtic-manager da laget hans røk ut i fjorårets kvalifisering, virker å ha langt større tro på avansemant etter et år i sjefsstolen.

- Jeg ser frem til utfordringen, sier Deila, ifølge The Guardian.

- Målet er det samme som i fjor. Vi ønsker å komme oss til Champions League, og vi ønsker å vinne alt i Skottland. Vi ønsker å forbedre laget og spillerne, slik at vi kan spille underholdende fotball. Dette er vanskelige mål, men man må sette opp vanskelige mål for en fantastisk klubb, forteller 39-åringen.

Første steg
Selv om Champions League vil bety flere titalls millioner i klubbkassa, mener Deila at det å vinne den skotske ligaen fortsatt er det viktigste for Celtic.

- Men selvfølgelig, så er det å komme seg til Champions League veldig viktig for oss, legger nordmannen til.

- Vårt første mål er å komme oss til gruppespillet. Hvis vi kan klare det, så kan vi begynne å snakke om det neste steget. Men nå handler alt om denne kvalifiseringen, forklarer Deila.

Deila har lært
Celtic-manageren måtte tåle mye kritikk for litt over et år siden da Celtic ikke klarte å ta seg videre til gruppespillet på bekostning av slovenske Maribor.

Nå mener Deila at han har lært.

- Jeg visste nesten ingenting om laget mitt da jeg tok over. Jeg visste nesten ingenting om motstanderne. Alt var nytt, forklarer Deila.

- Vi spilte 12-14 kamper i Europa og de erfaringene vil gjøre laget bedre forberedt denne gangen, sier den tidligere Godset-treneren.

Celtic møter altså islandske Stjarnan i den første kvalifiseringskampen allerede onsdag klokken 20:45 på Celtic Park.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere