*Nettavisen* Sport.

Deila: - Presset ligger på dem

KAN AVGJØRE SERIEN: Celtic og Ronny Deila kan langt på vei avgjøre serien med seier lørdag. Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

Ronny Deila prøver å flytte presset over på motstanderlaget.

28.02.15 12:44

Celtic kan langt på vei avgjøre den skotske serien i søndagens møte med Aberdeen. Ronny Deila prøver å flytte presset over på motstanderlaget.

Deilas mannskap kan øke luken til Aberdeen til seks poeng med hjemmeseier søndag. Ingen tror Celtic kan rote bort en slik ledelse, som kan bli til ni poeng om laget også vinner onsdagens hengekamp mot St. Johnstone.

Celtic står med sju strake seirer i ligaen, men Aberdeen har en enda bedre rekke som ubeseiret. Serietoeren har ikke tapt siden nettopp Deilas lag dro hjem med 2-1-seier tidlig i november. Aberdeen har vunnet elleve av sine 13 siste seriekamper.

- De er et veldig godt lag og er gode på kontringer. Det er et lag som har spilt sammen lenge og som har stor kontinuitet, sier Deila før søndagens «seriefinale».

- Det er press på begge lag, men det er Aberdeen som må vinne for å henge med i tittelkampen. Dette blir en veldig viktig kamp. Klarer vi å vinne, har vi satt oss i en meget bra posisjon, tilføyer nordmannen.

Deila hadde en stri start på managerlivet i Celtic, men har de siste månedene virkelig fått fart på sakene. Glasgow-laget er favoritt til å ta en skotsk trippeltriumf (serie, FA-cup og ligacup). (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag