RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ronny Deila innrømmer at det gjorde godt med noen rolige dager hjemme etter en hektisk start på Celtic-karrieren.
Ronny Deila innrømmer at det gjorde godt med noen rolige dager hjemme etter en hektisk start på Celtic-karrieren. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Deila: - Ti stressende uker

Ronny Deila innrømmer at det gjorde godt med noen rolige dager hjemme etter en hektisk start på Celtic-karrieren.

Telemarkingen har hatt tøffe dager i den skotske storklubben etter at han avløste Neil Lennon som manager i juni. Celtic klarte ikke å kvalifisere seg for høstens mesterliga, og har i tillegg trøblet i sesonginnledningen i den skotske ligaen.

Sju poeng på fire kamper gir en foreløpig femteplass på tabellen. Opp til serieleder Inverness skiller det allerede seks poeng. Med til historien hører det riktignok at Celtic har en kamp til gode på alle topplagene.

Etter 1-1 mot Dundee i siste kamp før landslagspausen reiste Deila hjem til Norge for å tilbringe etterlengtet tid sammen med kona og sine to døtre. Nå er imidlertid 38-åringen tilbake i Skottland og full av energi.

Ikke helsvart

– Det var viktig å kunne få tid til å reflektere litt etter ti stressende uker med høy intensitet, sier telemarkingen i et intervju med den skotske storklubbens eget magasin Celtic View. Intervjuet er blant annet gjengitt i storavisen The Herald.

– Å få noen dager til å reflektere over hvor vi står og hvor veien går videre, har vært fint. Nå gleder jeg meg til kampene, utdyper Deila.

Han vil ikke være med på at det sportslige bildet av klubben har vært helsvart så langt denne sesongen.

– Vi har gjort mange ting riktig, men det er også ting vi kan gjøre bedre, sier han.

– Vi må finne ut hvordan vi skal forbedre laget ytterligere og jobbe med de tingene vi trenger offensivt og defensivt. Det tar tid. Vi har gjort framskritt, men det er fortsatt en lang vei å gå.

To nye spisser

Lørdag tar Celtic imot Aberdeen hjemme i Glasgow. Til den kampen har Deila klar to viktige nysigneringer i svenske John Guidetti og serbiske Stefan Scepovic. Førstnevnte er på utlån fra Manchester City, mens Scepovic er hentet på permanent basis fra spanske Sporting Gijon.

– Jeg er veldig glad for å ha fått dem inn. Vi har allerede gode spisser, men de er ganske like. Så å få inn spisser med andre kvaliteter er viktig, sier Deila.

Han omtaler 22 år gamle Guidetti som ekstra spennende, med tanke på det svensken har prestert tidligere. I 2011/2012-sesongen gjorde han 20 mål på 23 kamper for Feyenoord.

– Jeg tror vi kan få ham tilbake på det nivået, sier Deila. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere