RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila: - Vi er ikke gode nok til å ta medalje ennå

TING TAR TID: Vålerengas trener Ronny Deila stresser ikke.
TING TAR TID: Vålerengas trener Ronny Deila stresser ikke. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Vålerenga-trener Ronny Deila demper forventningene før det som ser ut til å bli en spennende høstsesong på Valle.

INTILITY ARENA: (Nettavisen): Etter 13 serierunder ligger Vålerenga på en foreløpig sjetteplass på tabellen. Men opp til Ranheim på sølvplass er det bare fire poeng.

Vålerengas trener er likevel fortsatt misfornøyd med angrepsspillet. Oslo-laget har tidvis slitt med å skape de store målsjansene fra åpent spill.

- Må bli vant til å vinne

Til forskjell fra enkelte forgjengere i sjefsstolen på Valle, er ikke Ronny Deila redd for å følge med på tabellen. Han mener laget har fått de poengene de fortjener, så langt i sesongen og mener laget må ta steg for å klatre flere plasser.

- Vi er ikke gode nok til å ta medalje ennå. Tabellen lyver ikke. Jeg synes vi har den poengfangsten som vi fortjener og så må vi utvikle oss videre. Vi må bli vant til å vinne og skape en vinnerkultur. Da får vi kanskje mer selvtillit inn i angrepsspillet også og kan styre kampene mer enn det vi gjør nå, sier Ronny Deila til Nettavisen.

Torsdag skal Vålerenga ut i 4. runde i cupen. Kampen mot Tromsø kan du se direkte på Nettavisen fra 18.00.

Eurosports fotballekspert Bernt Hulsker tok seriegull med Vålerenga i 2005. Han fulgte rivaloppgjøret fra tribuneplass lørdag og mener også Vålerenga har et stykke igjen til å matche angrepsspillet til Brann, Rosenborg, Ranheim og Haugesund.

Han trekker frem langsiktig arbeid og kontinuitet som viktige faktorer og at samhandlingsmønstre ikke setter seg over natta.

- Det er ikke tilfeldig at lag som Ranheim og Brann ligger der de ligger. Det er en kontinuitet og en langsiktighet som ligger bak. I Ranheim har de et knallsterkt kollektiv, og det kan slå bedre individuelle ferdigheter og antatt bedre motstandere. Det har vi sett i år, sier Bernt Hulsker til Nettavisen.

- Hva er hemmeligheten i Bergen?

- I Brann har Lars Arne Nilsen brukt lang tid på å bygge opp et lag og insistert på å spille på sin måte. Han fikk kritikk i starten og følte på at det murret, men han har vært standhaftig. Nå ser vi resultatene av langsiktig og hardt arbeid, sier Hulsker til Nettavisen.

VIF-JUBEL: Bård Finne jubler etter å ha avgjort naboduellen mot Lillestrøm i Vålerengas favør tidligere i år.

- Må signere en som hever oss

Deila runder snart to år som trener i Vålerenga. Flere fotballprofiler har påpekt at de ser effekten han har hatt på angrepsspillet, men Deila er fortsatt ikke fornøyd.

Han mener nøkkelen nå er tid og kontinuitet for å få dette til å sitte, og kanskje en ny signering?

- Vi har mange utskiftninger og roteringer i tillegg til mange unge spillere. Kontinuitet er veldig viktig nå. Vi har god fysikk i laget og gutta jobber hardt, men vi trenger mer kreativitet i angrepsspillet, sier Deila til Nettavisen.

- Har du noen allerede i stallen som potensielt kan fylle denne rollen?

- Vi har en type som Daniel Fredheim Holm, men vi trenger flere. «Chiddi» (Chidera Ejuke red anm.) kan bli det, men akkurat nå er det slike spillertyper vi mangler i angrep. Vi har midtbanespillere som er veldig gode defensivt, men vi må ha noen som kan åpne kampene enda mer, sier Deila til Nettavisen.

- Vil det si at du skal ut og handle spillere i sommer?

- Vi får se. Det handler om økonomi og så må vi finne noen som kan heve oss. Vi har nok av talent i stallen, så signeringer må gi oss noe vi ikke har i dag og det er vanskelig å få til, sier Deila til Nettavisen.

- Vålerenga har jo tidligere fått kritikk for lite gjennomtenkte spillerkjøp. Hvordan foregår arbeidet der nå?

- Vi jobber godt på speidersiden. Jørgen Ingebrigtsen og Lars Tjærnås jobber steinhardt med å finne de neste spillerne i Norge og utlandet som kan bli viktige for oss. Jeg er trygg på at vi ser resultater i sommer eller etter sesongen, sier Deila til Nettavisen.

- Er det viktig for deg å hente inn Oslo-talenter?

- Det er kjempeviktig. Vi har sagt at vi ønsker at en tredjedel av stallen er fra Oslo, sier Deila til Nettavisen.

- Fra Lillestrøm til Messi

Vålerengas islandske midtbanespiller Samuel Kari Fridjonsson er en annen offensiv spiller som har vist en positiv kurve etter å ha slitt med skader. Nå skal han bryne seg på Argentina og Lionel Messi, hvis han får spilletid for Island.

Bernt Hulsker mener mange lag vil slite mot sterke kollektiv og at vi ser flere eksempler på lag som underpresterer, sett opp mot forventingene.

- I år er det flere lag som ikke har fått det til. Sarpsborg 08 har slitt og ikke minst Strømsgodset. De har kanskje den beste stallen i Norge, men klarer ikke få det ut på banen. Når gode spillere faller 5-10 prosent taper de fort mot sterke kollektiv, sier Hulsker til Nettavisen.

Torsdag skal Vålerenga ut i 4. runde i cupen. Kampen mot Tromsø kan du se direkte på Nettavisen fra 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere