*Nettavisen* Sport.

Deila: - Vi er langt foran fjoråret

Celtic-trener Ronny Deila skal lede laget sitt mot nyopprykkede Hearts lørdag. Foto: Lee Smith (Reuters)

Celtic-trener Ronny Deila svarer kritikerne sine med at situasjonen ser langt lysere ut for den skotske storklubben enn på samme tid i fjor.

Telemarkingen mislyktes for andre år på rad i å kvalifisere laget sitt for mesterligaen, og i ligaen har serieleder Aberdeen i øyeblikket fem poengs luke til Deila & co. Den norske treneren føler seg trygg på at den sistnevnte luka vil bli tettet, og ser lyst på situasjonen i Celtic.

– Ser man tilbake til samme tidspunkt i fjor, er vi i en mye bedre forfatning nå. Vi er sterkere som lag og alle vet hvordan vi ønsker å spille, sier han ifølge klubbens Twitter-konto.

– Vi har flere poeng enn i fjor, og har scoret 23 mål på åtte kamper. Det er dobbelt av hva vi hadde i fjor. I tillegg henger vi med i samtlige turneringer, og vi fikk poeng mot Ajax, tilføyer han.

Celtic innledet gruppespillet i europaligaen med 2-2 mot det nederlandske storlaget.

Lørdag får Celtic besøk av nyopprykkede Hearts i den skotske ligaen. Gjestene følger nærmest Deilas mannskap på tabellen, men er fire poeng bak foran duellen lagene imellom.

– Det blir en tøff kamp. De har startet sesongen bra og har vist at de kommer til å være på øvre halvdel av tabellen, sier Deila.

– Vi møtte dem to ganger i cupene forrige sesong og vant begge. De har imidlertid blitt bedre siden den gang, så vi må ha bryteren skrudd på, tilføyer han.

En av telemarkingens hovedoppgaver den nærmeste tiden er å bestemme seg for hvem han skal bruke i forsvarsfireren. Nederlandske Virgil van Dijk forsvant til Southampton i sommer og etterlot seg et tomrom. Foreløpig jobber Deila med å finne en forsvarskonstellasjon som fungerer hundre prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.