*Nettavisen* Sport.

Deila: - Vi har for mange spillere

VIL GJØRE ENDRINGER: Vålerenga-trener Ronny Deila mener troppen må slankes. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vålerenga-trener Ronny Deila går mot en sommer med store utskiftninger.

25.06.17 12:39

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga banket rival Lillestrøm på Ullevaal stadion lørdag i det som blir det siste seriederbyet av sitt slag på nasjonalarenaen før Vålerenga flytter til ny stadion.

I sentrum av begivenhetene stod to spillere som kanskje ikke blir med på flyttelasset. AIK snuser på venstreback Rasmus Lindkvist, mens Ghayas Zahid allerede har ytret at han er lysten på et Europa-eventyr.

Med Ghanas landslagskeeper Adam Larsen Kwarasey på kontrakt er også fremtiden til Vålerenga-keeper Marcus Sandberg uviss.

Toppoppgjør mellom Brann og Sarpsborg 08: «Ingen» så dette komme

- Zahid går ikke gratis
Vålerenga-trener Ronny Deila mener laget har for mange spillere i troppen og at det er naturlig og bra at noen forsvinner den nærmeste tiden.

Samtidig skulle han gjerne beholdt både Rasmus Lindkvist (27) og Ghayas Zahid (22) hele denne sesongen, men med to utgående kontrakter blir det vanskelig. Nå, mer enn antyder han at de jobber for å få solgt Zahid i sommervinduet slik at klubben sitter igjen med en sum for han.

Klikk på bildet for å forstørre.

KAN BLI SOLGT: Vålerengas Ghayas Zahid. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Vi gir ikke Zahid gratis fra oss. Det er helt sikkert. Jeg kunne gjerne sittet hjemme hos han en uke for å overtale han til å signere ny kontrakt, men det ser vanskelig ut. Jeg skjønner at han vil ta et nytt steg. Når det er riktig for han og for oss så kommer han til å gå, men jeg håper samtidig å beholde han en stund til. Vi skal være en klubb som gir spillere muligheten når den kommer, sier Ronny Deila til Nettavisen.

- Harmeet Singh er jo en annen Vålerenga-gutt som satt ut kontraktstiden for å gå gratis til en annen klubb. Han fikk mye pepper fra fansen. Er du redd det samme skal skje med Zahid?

- Det skjer ikke med Ghayas, det er jeg helt sikker på. Da hadde jeg blitt veldig skuffa, for han er en fantastisk fyr og vi skal jobbe sammen for å prestere på banen. Det er den beste søknaden han kan legge inn for å få en ny klubb. Jeg tror han koser seg på trening og kamp i Vålerenga og det er det viktigste, sier Deila til Nettavisen.

- Må kvitte oss med en keeper
- Rasmus Lindkvist ryktes til AIK. Har dere råd til å slippe han nå, når dere ser hva han leverer mot Lillestrøm?

- Det kommer an på hva vi får for han, han har et halvt år igjen av kontrakten. Vi skjønner jo nå at vi ikke får noe for han etter sesongen. Samtidig er han helt klart en spiller vi trenger, når vi ser hvordan han levert e mot Lillestrøm for eksempel. Han har interesse rundt seg, og vi har ikke blitt enige om kontrakt, så da får vi se hva vi gjør. Enn så lenge så er han Vålerenga-spiller, sier Deila til Nettavisen.

Vålerenga-trener Ronny Deila har snakket om at laget har for stor spillertropp, men i sommer har de allerede signert en ny keeper i Ghanas landslagsmålvakt Adam Larsen Kwarasey. Det gjør at de nå står med fire keepere. Det er én for mange i følge Deila.

- Vi skal spille med den keeperen som er best. Og da er det opp til keeperne å vise hvem som er det. Akkurat nå har vi fire keepere, men vi kan ikke ha fire stykker, det holder med tre. Så vi får se hva som skjer der nå. Konkurranse er bare bra, det har vi på alle andre plasser og det trenger vi på keeperplass også, sier Deila til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE VALG: En av Vålerenga-målvaktene vil trolig få beskjed av Ronny Deila om at han ikke er i klubbens fremdtidsplaner. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

- Var det et ønske om endring på keeperplass eller kommer Kwarasey inn nå fordi muligheten lå der?

- Det dukka opp en mulighet for å hente han nå, og samtidig styrker det konkurransen på keeperplassen. Mot Lillestrøm stod Markus (Sandberg red. anm) godt igjen. Han kommer ikke til å gi fra seg den plassen uten slåsskamp og det er det vi trenger. Vi trenger sterk mentalitet og Sandberg har hatt en veldig fin stigning, sier Deila til Nettavisen.

­- Fristes av AIK
Vålerenga-spiller Rasmus Lindkvist ble rundingsbøye på Lillestrøms 1-0-scoring lørdag, men slo kraftig tilbake med to målgivende pasninger og ble belønnet med prisen som banens beste.

Allerede i vinter gikk ryktene om et bud fra Sveriges største klubb AIK, som tok sølv i Allsvenskan i fjor og så langt ligger på fjerdeplass etter 12 spilte kamper. I vinter ble budet avslått av Vålerenga, men med svensken på utgående kontrakt ryktes det at en overgang er nært forestående. Selv må han innrømme at en retur til hjembyen kan være fristende.

- Jeg vet ikke helt hva som skjer der. Jeg tar det dag for dag og akkurat nå er jeg Vålerenga-spiller, men jeg er jo fra Stockholm. AIK er jo Stockholms og Sveriges største klubb, så det er jo gøy at de er interessert, men jeg er fortsatt Vålerenga-spiller, sier Rasmus Lindkvist til Nettavisen etter kampen.

- Frister det med en hjemtur? Har du alltid tenkt deg å returnere til Sverige?

- Nei, det er ikke sånn at jeg tenker jeg må flytte hjem, men får jeg et godt tilbud derfra og klubbene blir enige, så er det klart jeg er interessert, sier han til Nettavisen.

- Flere av spillerne i stallen ryktes nå å ønske seg bort. Hvordan preger det stemningen i garderoben?

- Ingenting. Vi snakker ikke om sånt i garderoben, men fokuserer på treningene og kampene fremover, sier Lindkvist til Nettavisen.

- Hva er ditt inntrykk av Vålerengas nye keeper Adam Larsen Kwarasey?

- En veldig god keeper med solid erfaring som kommer til å gjøre det veldig bra i Vålerenga. Det kan jeg garantere. Han er trygg og god med beina også og har stor rekkevidde, sier Lindkvist til Nettavisen.

Zahid: - Vil prøve meg i utlandet nå
Ghayas Zahid har ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, og må selges i sommervinduet om klubben skal sitte igjen med penger for han. I kampen mot Lillestrøm satt det representanter for flere europeiske klubber på tribunen. Zahid scoret, leverte en målgivende og var involvert i det meste av Vålerengas offensive spill. På spørsmål om dette var hans siste Lillestrøm-derby på en stund, gir han, nok en gang, uttrykk for at han snart vil prøve seg i en annen liga.

- Jeg vet ikke, men vi får se hva som skjer. Som sagt så vil jeg prøve meg i utlandet og få nye utfordringer i Europa. Vi får se om det skjer senere i år eller i dette overgangsvinduet. Jeg er uansett opptatt av å levere bra på banen for Vålerenga så lenge jeg er her, sier Ghayas Zahid.til Nettavisen.

- Nekter å sitte på benken
Vålerengas nåværende førstekeeper Marcus Sandberg har spilt seg opp etter en litt famlende sesongstart. Med nærmere 40 kamper i beltet har han nå fått knallhard konkurranse.

- Det er klart at det blir tøff konkurranse med Adam. Han er en merittert keeper, men sånn er det i denne bransjen. Jeg må bare gjøre mitt beste på kamp og trening så får vi se hva som skjer, sier Marcus Sandberg til Nettavisen.

- Nå som klubben har hentet inn en så merittert målvakt, er du forberedt på å sitte litt på benken i høst?

- Jeg er ikke her for å sitte på benken, det kommer jeg til å være tydelig på. Da kunne jeg like gjerne blitt i Göteborg der jeg kommer fra. Jeg har kommet til Vålerenga for å spille fotball, sier Sandberg.

- Din lagkamerat Lindkvist ryktes tilbake til Sverige og AIK. Skjønner du at hjemlandet frister?

- Ja, apropos derbyer, så er jo AIK og Sverige veldig bra. Det er veldig bra trykk rundt svensk fotball så jeg kan godt forstå at det frister, sier Marcus Sandberg til Nettavisen.

Like mange seire seg imellom
Vålerenga var det klart beste laget da de tok imot Lillestrøm til det siste derbyet på Ullevaal stadion lørdag. Neste år spilles tilsvarende oppgjør på Vålerengas nye hjemmebane på Valle. Med denne Vålerenga-seieren står lagene likt historisk. De har begge vunnet 27 av de innbyrdes oppgjørene.

Fredrik Krogstad sendte Lillestrøm i føringen etter 13 minutter. Ghayas Zahid og Moa sørget for 1-1 og 2-1 på fire minutter, etter at klokka hadde rundet 20 spilleminutter. Lillestrøm gikk mer opp i limingen på jakt etter utligningen og det ga Bård Finne akkurat den plassen han trengte for å skyte hjemmelaget opp i 3-1-ledelse som også ble sluttresultatet.

Med lørdagens tre poeng klatret Vålerenga opp til en foreløpig fjerdeplass, men med en kamp mer spilt kan det hende plasseringen blir kortvarig. Lillestrøm ligger på tiendeplass, med Sandefjord og Sogndal like bak.

I neste runde er det duket for enda et rivaloppgjør når Vålerenga reiser til Bergen og skal bryne seg på Brann. Lillestrøm tar imot Strømsgodset på eget gress.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.