RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila: – Alltid himmel eller helvete

Sist oppdatert:
Glasgow (NTB): Ronny Deila innrømmer at debutsesongen som Celtic-manager har vært en berg-og-dalbane i følelser. Nå kan han puste lettet ut.

Sist helg ble Celtic seriemester, og i februar løftet kaptein Scott Brown ligacuptrofeet. To pokaler lar seg høre selv i seiersvante Celtic. Like rosenrødt så det ikke ut i fjor høst. Da måtte trener Deila tåle kraftig kritikk for både manglende poengfangst og exit fra mesterligaen og europaligaen.

– Det har vært tøft i perioder. Det er alltid himmel eller helvete i fotballen. Det er alltid enten bra eller dårlig, sier Deila.

Etter en trøblete innledning på trenerkarrieren i Skottland løsnet det sakte, men sikkert for telemarkingen og hans menn.

– Den beste delen av sesongen var i desember. Da så jeg for alvor at vi var på rett vei, sier Deila.

At ligagullet ville havne på Celtic Park, har lenge vært temmelig klart. I øyeblikket har Celtic elleve poengs forsprang til serietoer Aberdeen. Søndag møtes lagene til en ny prestisjeduell.

Ronny Deila er full av lovord om den jobben Aberdeen-spillerne har gjort denne sesongen.

– De har gjort det veldig bra. Dette er vel deres beste sesong siden Alex Ferguson var manager i klubben, sier telemarkingen.

Noen trussel ble laget likevel ikke for Celtic.

– De har presset oss, men vi har vært veldig stabile. Alt i alt fortjente vi å vinne, sier Deila, som er opptatt av at laget hans skal fullføre sesongen på skikkelig vis.

– Vi ønsker å vise at vi er det beste laget i Skottland. Aberdeen har ikke slått oss en eneste gang denne sesongen, og sånn skal det fortsatt være, han.

Samtidig som at årets sesong går mot en avslutning, er Deila i full gang med å planlegge den neste. En del av den jobben handler om spillerlogistikk. I den forbindelse er det vesentlig å holde på klubben største profiler.

Midtstopper Virgil van Dijk har vært imponerende gjennom hele sesongen og er koblet til en rekke klubber. Deila legger ikke skjul på at han svært gjerne vil ha med nederlenderen videre.

– Jeg ønsker å beholde ham. Han er en utrolig viktig mann for oss. Han er en strålende spiller, men vi kan gjøre ham enda bedre, sier telemarkingen.

Deila er også opptatt av å se på hva som kan heve nivået på hele den skotske ligaen inn mot neste sesong.

– Banene må bli bedre for at vi skal bedre underholdningsverdien for fansen og øke antall kamper, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere