RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila: – Setter livet i perspektiv

Ronny Deila vil ha seier mot Ross County kommende helg.
Ronny Deila vil ha seier mot Ross County kommende helg. Foto: Goran Stanzl/pixsell (Pa Photos / NTB scanpix)
Ronny Deila føler med de berørte etter mandagens tragiske ulykke i Glasgow. Seks personer mistet livet da en søppelbil meide ned en gruppe intetanende fotgjengere i sentrum av den skotske storbyen.

Totalt åtte personer kom til skade som følge av søppelbilens ville ferd.

– Jeg føler veldig med alle som er involvert, særlig så tett opp mot jul. Slike ting setter livet i perspektiv, sa Celtic-manager Deila da han møtte pressen lille julaften.

Pressekonferansen skulle brukes til å snakke om kommende helgs ligamøte med Ross County, men telemarkingen måtte innom ulykken som har preget Glasgow de siste dagene.

– Jeg kjørte selv rundt i Glasgow på samme tidspunkt, og foreldrene mine ringte meg for å høre hva som hadde skjedd. Det var en fryktelig ulykke, sa Deila.

En politikvinne legger ned blomster ved ulykkesstedet på George plass i Glasgow, der seks fotgjengere omkom etter at en lastebil kjørte inn i folkemengden.

Tar ingenting for gitt

Da pressekonferansen så gikk over til å handle om sportslige forhold, innrømmet Celtic-manageren at han på ingen måte føler seg trygg på tabelltoppen. Celtic feirer jul med fire poengs forsprang til Dundee United.

– Dundee United, Aberdeen og Inverness er alle gode lag og våre rivaler i kampen om tittelen. Akkurat nå er det Aberdeen som er i flytsonen, sa Deila.

Aberdeen har fem seirer på sine seks siste kamper og er med det sju poeng bak serieleder Celtic. Laget har i tillegg én kamp til gode på Deilas menn.

Verre ser det ut for Ross County foran besøket på Celtic Park lørdag. Laget ligger nest sist på tabellen etter 17 serieomganger.

Vil ha seier igjen

For Ronny Deila og co. handler romjulskampen om å komme tilbake på vinnersporet. Sist helg ble det 1-2-tap for serietoer Dundee i en kamp der Celtic-spillerne sløste voldsomt med sjansene.

– Det positive er at vi skapte mange sjanser. Hadde vi ikke gjort det, ville jeg vært mer bekymret, sa Deila.

Et av spenningsmomentene foran lørdagens kamp er om John Guidetti får ny tillit i angrepet. Svensken har ikke scoret på fire kamper, og etter helgens tap signaliserte Deila at den skadeutsatte spissen kan ha godt av å hvile.

– Alle spillere har gode og dårlige perioder, særlig unge spillere, og jeg har ofte minnet John på at han har vært skadd i to år, sa Deila tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere