Mandag og tirsdag denne uken sprakk nyheten om at trenerprofilen Ronny Deila er på vei til Vålerenga. Ifølge TV 2 hadde den tidligere Strømsgodset-sjefen forpliktet seg til en avtale med osloklubben.

Overfor Varden bekrefter Deila onsdag at det er en dialog mellom partene, men at han ikke har gitt sitt endelige ja til Vålerenga.

- Jeg ønsker ikke å si så mye om den saken, alle skjønner jo at vi har en god dialog, og den er god, men det er ikke slik at jeg allerede har sagt ja til å trene Vålerenga fra januar, sier Deila til Vardens papirutgave.

OPPDATERT: Deila ny trener i VIF: - Vi trengte hjelp

Les også: Deila om Rekdal-advarselene: - Det verste jeg veit

Etter tiden i skotske Celtic uttalte Deila ta han følte seg «ferdig med norsk fotball og at han hadde oppnådd alt han kunne i Norge». Nå har han imidlertid ombestemt seg og nevner familien som en årsak til det.

Deila har to døtre hjemme i Norge.

- Selv om jentene støttet meg hundre prosent da jeg dro til Skottland, og forholdet til deres mor er kjempebra, har jeg lyst til å være nær dem nå.

- Rask avgjørelse

Til Varden sier Deila at han kunne tenke seg en fireårskontrakt nå og kanskje prøve seg i utlandet igjen når døtrene har blitt lit eldre.

Når det gjelder Vålerenga, må han bestemme seg i løpet av kort tid.

- Jeg må ta en avgjørelse ganske raskt, kanskje allerede denne uken.

I intervjuet sier Deila videre at han ønsker et «prosjekt» å jobbe med. Treneren ønsker å bygge noe, skape noe stort, som han selv sier.

40-åringen påpeker likevel at han ønsker et halvår med ro før han igjen er tilbake på trenerbenken. De passer med spekulasjonene om at han kan overta som trener i Vålerenga fra 1. januar 2017, slik TV 2 skrev.

Ansatte Espeseth

Tirsdag offentligjorde Vålerenga at de har ansatt Erik Espeseth som ny daglig leder i klubben. Espeseth og Deila kjenner hverandre godt.

Begge jobbet sammen i Strømsgodset da klubben ble seriemester tilbake i 2013. Begge har fått en stor del av æren for klubbens suksess.

Ifølge VG er det VIF-eier Tor Olav Trøim som har ønsket duoen Deila og Espeseth inn i osloklubben. Ifølge Dagbladet er det agent Rune Hauge som har hatt jobben med å overtale de to til å komme til Vålerenga.

Ifølge både VG og TV 2 er nåværende hovedtrener Kjetil Rekdal tiltenkt en rolle som sportsdirektør, hvis Deila overtar som trener.

BLOGG: Rekdal og Deila jobbe godt sammen? Glem det!