RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila erkjenner: - Jeg tar det ansvaret

FEILET: Ronny Deila påtar seg ansvaret for Europa League-fiaskoen til Celtic.
FEILET: Ronny Deila påtar seg ansvaret for Europa League-fiaskoen til Celtic. Foto: Graham Stuart (Reuters / NTB scanpix)
Celtic gikk på hodet ut av årets europaliga. Manager Ronny Deila mener skylden ene og alene hviler på ham selv.

Torsdag spilte Celtic 1-1 borte mot tyrkiske Fenerbahçe. Isolert sett et godt resultat, men ikke nok til å berge Celtic fra jumboplass i gruppe A (tre poeng). Skottene var allerede uten sjanse til å gå videre før kampen.

Tar ansvaret
Ronny Deila er naturlig nok skuffet over at det ikke ble avansement i turneringen. Molde vant overraskende gruppen med 11 poeng.

- Som manager kan man alltid finne unnskyldninger og peke på andre, men hvis man ser på det store bildet, er dette min feil. Jeg tar det ansvaret, sier Deila til skotske Daily Record.

Nordmannen ser likevel lyst på mulighetene i framtiden.

- Det er bare små ting vi trenger å justere. Vi må vise disiplin i alt det vi foretar oss. Det gjelder både i Skottland og ute i Europa. Vi må alltid være hundre prosent «på», sier Deila.

Leder
Celtic leder den skotske serien med fire poeng, og klubben er i tillegg fortsatt med i de nasjonale cupene. Foreløpig tyder alt på at Deila får muligheten til å lede Celtic i neste sesongs mesterligakvalifisering. Der mislyktes klubben både i år og i fjor.

- Vi har lært av våre feil i Europa. Neste år må vi gjøre det bedre, sier Deila.

Innbytter Kris Commons sørget for Celtics utligningsmål i torsdagens europaligaoppgjør. Lazar Markovic sendte tyrkerne i føringen etter 39 minutter, men Celtic sikret 1-1 i det 75. spilleminutt. Åtte minutter før Commons' fulltreffer fikk vertenes Diego rødt kort. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere