*Nettavisen* Sport.

Deila får støtte av Lennon

Ronny Deila så helt fortumlet ut på pressekonferansen etter storsmellen mot Legia Warszawa. Han går mot beinharde dager. Celtic tapte 4 - 1 mot Legiaa Warszawa og Henning Berg onsdag kveld.

Ronny Deila så helt fortumlet ut på pressekonferansen etter storsmellen mot Legia Warszawa. Han går mot beinharde dager. Celtic tapte 4 - 1 mot Legiaa Warszawa og Henning Berg onsdag kveld. Foto: Espen Hartvig (NTB scanpix)

- Ting tar tid.

Ronny Deila er allerede under press etter at det ble 1-4-tap for Legia Warszawa onsdag. Forgjenger Neil Lennon sier nordmannen må få tid på seg.

Celtic ble rundspilt etter alle kunstens regler og var heldige som slapp med tremålstap i den polske hovedstaden. Henning Bergs Legia bommet blant annet på to straffer, og skapte i tillegg flere sjanser de burde scoret på.

Deila erstattet Lennon i sommer, og den tidligere manageren ber om at den skotske klubbledelsen har tålmodighet med den norske treneren.

– Mitt Europa-eventyr fikk heller ikke den beste starten. Vi tapte 0-4 for Utrecht og ble slått ut. Ting tar tid. Det vil alltid være en overgangsperiode i en klubb som Celtic, sier han ifølge BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTER DEILA: Neil Lennon. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

– Stor utfordring

I erkerival Rangers' fravær, har Celtic nærmest vunnet serien før én eneste kamp er spilt i Skottland. Derfor er mesterligaen ekstra viktig.

– Ronny har ikke hatt nok tid til å finne ut hva hans beste lag er. De er ikke på noen måte ute, men de står overfor en stor utfordring. De spiller hjemmekampen på Murrayfield, men når Celtic spiller hjemme kan alt skje, sier Lennon.

Lennon sa overraskende opp jobben som Celtic-manager etter å ha ført klubben til nok et ligagull. Han angrer ikke på noen måte.

– Jeg har tatt en pause og koser meg. Jeg savner ikke fotballen i det hele tatt, noe som er overraskende siden det var en del av livet mitt i så mange år. Jeg har fått livet tilbake. Jeg våkner om morgenen og tenker jeg kan gjøre ting jeg ikke har gjort på 20 år, sier han.

Mottok drapstrusler

Nordirske Lennon fikk svært mye hets siden han først spilte for og så var manager i katolske Celtic. Han mottok blant annet flere drapstrusler.

– Jobben som manager gikk fint i tre og et halvt år. Jeg likte ikke det siste halvåret, uten at jeg kan sette fingeren på det, sier den tidligere manageren.

Celtic spiller treningskamp mot Tottenham lørdag. Onsdag kommer Legia til Skottland for å spille returmøtet i 3. runde av mesterligakvalifiseringen. Celtic må score minst tre mål for å gå videre. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.