*Nettavisen* Sport.

Deila får uventet hjelp av Xavi

CELTIC-BEUNDRER: Barcelona-stjernen Xavi er en stor fan av Celtic-fansen.

CELTIC-BEUNDRER: Barcelona-stjernen Xavi er en stor fan av Celtic-fansen. Foto: Gustau Nacarino (Reuters / NTB scanpix)

Kanskje dette kan overtale John Guidetti?

25.11.14 07:40

Den svenske angriperen John Guidetti har scoret ti mål på elleve matcher for Celtic, og nå jobber manager Ronny Deila for å overtale 22-åringen til å bli værende i Glasgow.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLSCORER: John Guidetti Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Guidetti er på utlån fra Manchester City, men Celtic har en utkjøpsklausul innbakt i låneavtalen og kjøper ham sporenstreks dersom svensken sier ja til å gjøre overgangen permanent.

Deila får nå uventet drahjelp av Barcelonas superstjerne Xavi, som i et intervju med Daily Record sier at han har stor forståelse for hvorfor en annen svensk målmaskin, Henrik Larsson, valgte å tilbringe så mange år i den skotske klubben.

- Henrik Larsson pleide å snakke om dem, og det er lett å forstå hvorfor han tilbrakte så stor del av karrieren sin der. Jeg tror aldri jeg har sett noe som ligner på fansen til Celtic i alle arenaene jeg har spilt, sier Xavi.

- Når du går ut på Celtic Park, er det en helt utrolig atmosfære de skaper for laget sitt. Det spiller ingen rolle hvor mange storkamper du har vært del av, det er alltid intenst å gå ut i den atmosfæren, legger han til.

Det som virkelig får Xavi til å beundre Celtic-fansen, er deres oppførsel når favorittlaget deres taper.

- Det er lett å heie når du vinner mot Barcelona, men i Spania slo vi dem 6-1 og de fleste supportere ville da forlatt stadion. Mot slutten av kampen heiet fansen deres som om de hadde vunnet Champions League, ikke som et lag som nettopp hadde sluppet inn seks baklengsmål.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL BEHOLDE GUIDETTI: Ronny Deila. Foto: Danny Lawson (Pa Photos / NTB scanpix)

John Guidetti vil koste Celtic fem millioner pund, ifølge Evening Times.

- Det er ikke noe problem, sier Deila.

Det kan imidlertid lønnskravet bli. Guidetti vil trolig tiltrekke seg høyere lønnstilbud fra andre klubber enn Celtic er villig til å gi, ettersom Deila ikke ønsker å gi én spiller to-tre ganger så høy lønn som andre spillere har.

Det er der Xavis argumenter kommer inn.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.