*Nettavisen* Sport.

Deila fortsetter trippeljakten

JAKTER TRIPPEL: Ronny Deila har fått fart på Celtic etter den dårlige starten. Søndag kan Celtic komme i posisjon til å ta en etterlengtet trippel. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Vi ønsker å ta ligatittelen så tidlig som mulig.

Celtic har en alle tiders mulighet til å ta en sterk trippel i sin første sesong med Ronny Deila i sjefsstolen. Søndag kan det bli finaleplass i FA-cupen.

Kun tre ganger tidligere i klubbens historie har Celtic klart å ta en trippel i Skottland. Det skjedde i 1966/67-, 1968/69- og 2000/01-sesongen.

Den skotske storklubben er nå på god vei til å klare det samme. 39-åringen har allerede sikret seg sitt første trofé i Skottland da de vant ligacupen. Serien leder Celtic med åtte poeng, mens søndag har Deilas mannskap muligheten til å ta seg til FA-cupfinale. I semifinalen venter Inverness, som Celtic møtte i ligaen nylig. Oppgjøret endte 1-1.

- Inverness vil komme til å gjøre det vanskelig for oss. Det beviste de forrige helg. De er harde å slå og alle kamper mot dem har vært jevne. Det forventer jeg på søndag også, sier spissen Leigh Griffiths til Celtics hjemmeside.

- Han var fantastisk. Du kan ikke gjøre det bedre enn å score tre mål. Hans bidrag var utrolig, sier Deila til Evening Times.

Mot Inverness håper Deila at svenske John Guidetti og Griffiths kan finne samspillet på topp sammen.

- De spilte bra sammen på torsdag og har fått meg til å tenke over om vi skal spille med to spisser, sier Deila.

Med seier over Inverness ligger mye til rette for at Celtic-fansen skal få oppleve en etterlengtet trippel. Med cupen i bakhodet håper nordmannen at seriegullet er i boks før de møter den nærmeste utfordreren, Aberdeen, 10. mai.

- Vi ønsker å ta ligatittelen så tidlig som mulig. Vi kan vinne før bortekampen mot Aberdeen, noe vi forhåpentligvis gjør. Dersom de taper en kamp og vi vinner, kan det skje, sa Deila. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.